fbpx
Terveydentila ja työkyky työsuhteessa: tietopaketti työpaikkojen arkeen -webinaarisarja (3 pv)
Edita järjestää nyt koulutuksen:

Terveydentila ja työkyky työsuhteessa: tietopaketti työpaikkojen arkeen -webinaarisarja (3 pv)

800 euroa /hlö + alv 24 %

800 EUR

07.10.-08.12.2021, Verkkokoulutus , Verkkokoulutus 1 heinäkuun, 2021 Sampo Korppoo

HR ja henkilöstöhallinto , Lakitieto

Vähennä sairauspoissaoloja ja hoida työkyvyttömyystilanteet juridisesti oikein!

Mitä työntekijältä voidaan edellyttää oman työkykynsä ylläpitämiseksi? Millainen tietojenvaihto työnantajan ja työterveyshuollon kesken on sallittua? Missä tilanteissa COVID 19-taudin poissaoloissa on oikeus poissaoloon tai palkkaan? Miten rokotetietoja käsitellään? Onko koeaikapurku mahdollinen alentuneen työkyvyn johdosta? Mitä sairausperusteiselta irtisanomiselta edellytetään?

Kolmeosaisessa webinaarisarjassa syvennytään näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin ja haastaviin kysymyksiin sairauspoissaoloihin ja työkykyyn liittyen. Webinaarisarjassa tarjotaan tietoa ja työkaluja, jotka auttavat toimimaan oikein organisaatiosi arjen käytännön tilanteissa.

Sairauspoissaolot ovat organisaatioissa suuri kuluerä ja johtamiskäytänteiden haastaja. On tärkeää, että työpaikalle on rakennettu toimivat käytännöt ja että erilaiset työkyvyttömyystilanteet hoidetaan oikein. Pitkittynyt koronaepidemia heijastuu monin tavoin työpaikkojen arkeen – tilanne on asettanut työnantajat uudenlaisten haasteiden äärelle työkyvyn ylläpitämiseen, sairauspoissaoloihin ja terveystietojen käsittelyyn liittyen.

Työoikeuden, tietosuojan ja työterveyden asiantijoiden moninäkökulmaiseen osaamiseen perustuva webinaarisarja vastaa erilaisiin käytännön haasteisiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Webinaarisarjassa tarkastellaan terveydentilan ja työkyvyn merkitystä, selvittämistä ja ylläpitoa työsuhteen elinkaaren aikana rekrytointivaiheesta työsuhteen päättymiseen. Lisäksi käsitellään työntekijän terveydentilaa ja sairauspoissaoloja koskevien tietojen käsittelyä ja suojaamista. Aiheita peilataan ajankohtaisiin työpaikoilla ilmeneviin kysymyksiin, kuten työntekijöiden rokotetietojen käsittelyyn.

Webinaarisarja tarjoaa lisäksi käytännön ratkaisukeinoja työnantajan ja työterveyshuollon välisen vastuunjaon selkiyttämiseen, yhteistyön kehittämiseen ja usein esiintyvien ongelmien ratkaisuun. Pääpaino on työsuhteisessa työssä, mutta tarvittaessa käsitellään myös virkasuhteita (mm. työkyvyn arviointi).


Kenelle?
– HR-johdolle, -päälliköille ja -asiantuntijoille
– esimiehille
– luottamusmiehille ja pääluottamusmiehille
– työntekijä- ja työnantajajärjestöjen asiantuntijoille ja asiamiehille
– työoikeuslakimiehille
– asianajajille, tuomareille
– työterveyshuollon ammattilaisille


Kouluttajat:
Jaana Paanetoja
, OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti
OTT, varatuomari, dosentti Jaana Paanetoja on puolueeton työoikeuden moniosaaja. Hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus opettajana ja kouluttajana eri yhteisöissä sekä kirjojen ja artikkeleiden kirjoittajana. Muun ohessa hän on osallistunut lainvalmisteluun, työneuvoston ja työtuomioistuimen toimintaan.

Minna Pihlajamäki, LT, työterveyshuollon erikoislääkäri

Leena Alapuranen, OTL, CIPP/E, Senior Legal Counsel
OTL, CIPP/E Leena Alapuranen on tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan perehtynyt lakimies. Leenalla on vankka kokemus tietosuoja-asetuksesta ja sen käytännön soveltamisesta. Leena on toiminut useita vuosia kouluttajana tietosuojaan liittyvissä aiheissa.Terveydentila ja työkyky työsuhteessa: tietopaketti työpaikkojen arkeen -webinaarisarja koostuu seuraavista osista:
Oikeus vai velvollisuus sairauspoissaoloon? 7.10.
Työkyvyn selvittäminen & ylläpito 9.11.
Terveydentila & työsopimuksen päättäminen 8.12.

Voit osallistua edullisesti koko sarjaan tai valita sinua erityisesti kiinnostavan webinaarin.

Voit osallistua webinaariin helposti omalla tietokoneellasi. Webinaarin chatissa voit esittää kouluttajille mieltäsi askarruttavia kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Voit lähettää kysymyksiä myös ennakkoon. Webinaarit tallennetaan ja ovat osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen.


Koulutuspaikka:
Koulutus järjestetään verkossa

Ajankohta:
07.10.-08.12.2021

Hinta:
800 euroa
/hlö + alv 24 %.

Kun ilmoitat webinaariin useamman osallistujan samasta organisaatiosta, ovat voimassa seuraavat alennetut hinnat:

2-5 osallistujaa: 550 euroa + alv 24% / hlö
6-10 osallistujaa: 440 euroa + alv 24% / hlö

Julkisen sektorin etuhinta -15 % koodilla JULKINEN
Edilex-käyttäjän etuhinta -15 % koodilla EDILEX
Credita-käyttäjän etuhinta -15 % koodilla CREDITA
Lakimiesliiton jäsenetu -20 % koodilla LAKIMIESLIITTO

(Alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja