Infor järjestää nyt koulutuksen:

Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin (1 pv)

Kaipaatko uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen?

Tule ja opi, miten voit hyödyntää tiedon visualisointia organisaatiosi viestinnän tukena!

Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin
Tietomäärä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja samaan aikaan maailma on visualisoitunut voimakkaasti. European Communication Monitor 2017 -tutkimuksen mukaan visuaaliset elementit ovat yhä tärkeämmässä roolissa myös tulevaisuuden strategisessa viestinnässä.

Tiedon visualisointi on kuitenkin haastavaa: Miten tehdä tieto näkyväksi ja erottua tiedon tulvasta? Miten tiivistää tietoa ja nostaa olennainen esille? Miten esittää monimutkainen tieto visuaalisesti helpossa, nopeassa, ymmärrettävässä, selkeässä ja yksinkertaisessa muodossa?

Tiedon visualisointi -koulutuksessa saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa ja pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä!


Kenelle Tiedon visualisointi -koulutus on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu kaikille viestinnän ja markkinoinnin tekijöille sekä asiantuntijoille, jotka haluavat kehittyä tiedon visualisoijina. Koulutus tarjoaa uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen sekä viestin tehostamiseen infografiikan keinoin.


Kouluttaja
Petri Salmén työskentelee Helsingin Sanomien datatoimituksessa design-tuottajana vastuualueenaan informaatiografiikka. Petrillä on reilun kahdenkymmenen vuoden kokemus graafisesta suunnittelusta sekä printtiin että verkkoon. Lisäksi Petri on luennoinut infografiikasta eri oppilaitoksissa ja seminaareissa ja on myös mukana graafisen suunnittelun näyttötutkinnoissa mm. Helsingissä ja Turussa.

Palautteita aiemmista koulutuksista:
”Kiitos kivasta ja innostavasta päivästä! Paljon hyvää tietoa ja uskonvahvistusta.”
”Kiitos selkeästä ja ymmärrettävästä esityksestä! Tosi hyvä setti!”
”Mukava kuulla ammattitaitoista ihmistä, joka kaiken lisäksi osaa vielä puhua innostavasti ja ymmärrettävästi ilman turhaa jargonia.”
”Vakuuttava setti. Älä muuta mitään.”
”Esiintymistäsi kouluttajana oli ilo seurata: selkeää, asiallista mutta humoristista. Aidot esimerkit toimituksesta hyvä juttu.”
”Silmiä ja ajattelua avaava kokonaisuus. Etätoteutus ja rytmitys toimi erinomaisesti. Iltapäivän ryhmätyön aikana ehti tutustua myös muihin osallistujiin. Oli kiva päivä!”
”Ihanan rento mutta silti vakuuttava tyyli, asiat oli helppo sisäistää. Suosittelen Petrin koulutusta erityisesti kaikille talousihmisille joiden pitää ymmärtää omien lukujensa visuaalisuus – mutta myös markkinoijille ja viestijöille, joiden pitää ymmärtää numerot omissa visuaaleissaan!”
”Auttavainen, asiantunteva ja rohkaiseva kouluttaja.”


Tiedon visualisointi -koulutuksen sisällöt
Ei ole vain yhtä ja oikeaa tapaa visualisoida tietoa, mutta lopputuloksen pitää aina olla kohderyhmälle ja omalle yleisölle ymmärrettävä. Päivän aikana opit helpon menetelmän, jonka avulla voit lähestyä mitä tahansa informaatiota sisältävää tai välittävää tietoa muutamien kysymysten ja reunaehtojen avulla.

Tiedon visualisointi -koulutuspäivä jakautuu kahteen osaan:

Aamupäivällä saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa. Opit lisää tiedon visualisoinnin lainalaisuuksista, perusperiaatteista ja keinoista sekä tehokkaista tekniikoista ja toimivista työkaluista.
Lounaan jälkeen pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä. Työstät oikeaa projektiasi entistä visuaalisemmaksi ja saat sekä annat palautetta toisten projekteista. (Ks. ”Mitä tarvitset mukaan Tiedon visualisointi -koulutukseen?”)

Tiedon visualisointi -koulutus antaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:
– Milloin dataa on järkevää esittää visuaalisin keinoin?
– Mistä lähden liikkeelle, kun haluan kertoa asiani visuaalisesti?
– Miten saan suunnitelman liikkeelle? Mikä on paras tapa hahmotella ja hahmottaa toteutusta? Miten pääsen onnistuneesti maaliin?
– Miten voin vaikuttaa viestin selkeyteen visuaalisin keinoin?
– Miten lähestyä tiedon visuaalista esitystapaa? (Aikataulu, kohderyhmä, käytettävissä oleva tila ja mediaympäristö)
– Osaanko lukea kuvaa? Ymmärränkö näkemäni?
– Yksinkertaistaminen on vaikeinta – mutta vastaanottaja kiittää!


Mitä tarvitset mukaan Tiedon visualisointi -koulutukseen?
Ota koulutuspäivään mukaasi jokin tiedon visualisointiin liittyvä oikea projekti, jota haluat työstää päivän aikana ja jonka olet valmis altistamaan myös muiden ajateltavaksi ja palautteelle. Projekti voi olla jokin ajankohtainen työ tulevaisuutta varten tai jokin organisaatiosi vanha tuotos, josta haluaisit visuaalisemman kuin se on ollut.

Voit ottaa projektin mukaan joko sähköisessä muodossa tai printattuna. Työskentely tapahtuu käsin ja ajattelemalla, joten et tarvitse mitään muuta mukaan.

Ideana on, että pääset hyödyntämään aamupäivän oppeja käytännössä jo heti iltapäivän aikana. Luvassa siis ensiluokkainen yhdistelmä tiedon visualisoinnin teoriaa ja toimintaa!


Koulutuspaikka:
Töölönlahden koulutuskampus, Mannerheimintie 15, Helsinki.
Hybridikoulutus, voit itse valita osallistutko lähikoulutukseen Helsingissä vai etänä verkon välityksellä.

Ajankohta:
26.4.2023 klo 09.00 – 16.00

Hinta:
790 euroa
(+ alv. 24 %). Hinta sisältää koulutuksen, materiaalit sekä lounaan ja taukotarjoilut Helsingin lähipäivissä.

Kysy ryhmähintaa useammalle osallistujalle samasta organisaatiosta!


Ilmoittautumisen peruutusehdot
Alle 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksusta 50 %. Alle 7 päivää ennen koulutusta tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun täysimääräisenä. Mikäli et saavu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun ja mahdolliset jo tilatut testit.

ILMOITTAUTUMINEN

(Toimi heti - paikkoja rajoitetusti!)


Kyllä, ilmoittaudun Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin (1 pv) -koulutukseen 26.04.2023, Helsinki ja etäosallistumismahdollisuus
Hlö(ä)