fbpx
Tiedonohjaussuunnitelman laatiminen ja ylläpito (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Tiedonohjaussuunnitelman laatiminen ja ylläpito (3 h)

450 euroa /hlö + alv 24 %

450 EUR

19.09.2024, Etäkoulutus , Etäkoulutus 7 kesäkuun, 2024 Sampo Korppoo

Tieto- ja viestintäteknologia

Mitä tarkoittaa tiedonohjaussuunnitelman (TOS) laatiminen prosessina. Koulutuksessa kuvataan TOS:an laatimisprosessia, jonka lopputuloksena syntyy tiedonohjaussuunnitelma. Koulutuksessa saat apuvälineitä käytännön toteuttamiseen tiedonohjaussuunnitelmatyön parissa työskenteleville.

Tiedonohjaussuunnitelma on käytännössä julkisoikeudellisille toimijoille pakollinen, mutta auttaa myös yksityistä tai kolmatta sektoria toimimaan oikein kohti sähköistä säilyttämistä ja asioiden käsittelyä. TOS työssä inventoidaan ja dokumentoidaan tietojärjestelmien ohella kaikki asiakirjallisen tiedon elinkaari. Mitä tietoja on hyvä tarkastella ennen TOS prosessia? Ja esimerkkejä siitä, kuinka tiedonohjaussuunnitelman laatimisprosesseja voidaan toteuttaa.

Sähköinen arkistotoimi asettaa vaatimuksia hyvälle tiedonhallinnalle ja toteuttamiselle. Tiedonohjussuunnitelman keskeinen tarkoitus on ohjata organisaation tietojen käsittelyä ja arkistointia. Sen pitäisi olla asiakirjatiedon ja tietojärjestelmien kokonaiskuvaus, jonka avulla voidaan tarkastella tiedonhallinnan toteutumista.

– Mitä on tiedonohjaussuunnitelman laatimisen prosessit?
– Tiedonohjaussuunnitelman merkitys organisaatiolle?
– Millaisia vaatimuksia lainsäädäntö antaa?
– Miten tiedonohjaussuunnitelma auttaa sähköiseen arkistointin siirtymistä?
– TOS yhteistyönä omassa organisaatiossa? Tiedonohjaussuunnitelma prosessina?

Kenelle?
Asiakirjahallinnossa ja arkistoinnin parissa toimiville asiantuntijoille, esimiehille ja johdolle

Kouluttaja:
Jarkko Koivuniemi
, Tieto- ja teknologia-arkkitehti, Suomen Ammattipuhujat Oy / Mediabot Oy
Jarkon tausta on vahvasti teknologiassa ja koulutuksessa. Hän on kouluttanut, sparrannut ja konsultoinut erikokoisissa yrityksissä ja organisaatioissa sekä on monialaosaaja mm. yritysarkkitehtuurin puolella, tietoturva ja -suoja-asiantuntijuudessa. Jarkolla on yli 20 vuoden kokemus toimitusjohtajuudesta ja teknologiasta, kumppaneinaan mm. Microsoft ja Adobe.

Jarkko omin sanoin pitää uusista toimintamalleista ja teknologian tuomista innovaatioista, mutta ihmiset ja yleisö ensin. Yrittäjä isolla yyllä. Intohimona erityisesti golf, amerikkalainen jalkapallo, perhe ja kokkaus.

Jarkko toimii kouluttajana mm. näissä koulutuksissamme: Tiedonhallinnan perusteet, Sähköisen arkistoinnin perusteet, Uusi arkistolaki 2024, Tietosuojan vuosikello.


OHJELMA

Johdanto
– Tiedonohjaussuunnitelmien tekeminen
– Tiedonohjaussuunnitelma vs arkistonmuodostussuunnitelma
– Arkistosuunnitelma
– Tarkoitus ja tavoite
– Toteuttaminen

Tiedonohjaussuunnitelma eri näkökulmasta
– Ohjaavat normit ja lainsäädäntö
– Hyvä tiedonhallinta vai minimivaatimukset
– Keskeiset käsitteet
– Mikä muuttunut?

Tiedonohjaussuunnitelma
– Ohjaaminen ja seuranta
– Työ projektina: dokumentointi ja mihin?
– Erilaista metatietoa ja tyypit
– Suosituksia
– Haasteita
– Järjestelmätoimittajat

TOS ja päivittämisen vastuut

Vastuunjako

Seuranta ja ylläpito
– Kohti uutta arkistolakia

Esimerkkejä


Koulutuspaikka:
Verkkokoulutus

Ajankohta:
19.9.2024, klo 9:00-12:00 +/- 15 min.

Hinta:
450 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja