Tieturi järjestää nyt koulutuksen:

Tietosuojan perusteita (1 pv)

Lähes jokainen meistä joutuu käsittelemään henkilötietoja muodossa tai toisessa miltei joka päivä ja ei ole aivan sama, miten niitä käsitellään. EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) määrittelee meille kaikille uusia velvoitteita ja vastuita tietosuojaan liittyen.

Tietosuojan perusteita -koulutuksemme on suunniteltu peruskurssiksi henkilöille, jotka joutuvat tekemisiin henkilötietojen kanssa ja osallistuvat projekteihin tai hankkeisiin joihin liittyy henkilötietoja. Näkökulma kurssilla on 25.5.2018 voimaan astunut EU:n tietosuoja-asetus (GDPR), ja siihen liittyvät uudet vaatimukset verrattuna voimassa olevaan henkilötietolakiin.

Koulutuksen jälkeen sinulla on perustiedot henkilötietojen käsittelystä GDPR-asetuksen näkökulmasta ja tunnet lain keskeisen käsitteistön sekä niiden merkityksen.


Esitiedot
Saat parhaan hyödyn koulutuksesta, kun hallitset tietoturvallisuuden perusteet jo ennen koulutusta.



OHJELMA

Kurssipäivät alkavat klo 9 ja päättyvät noin klo 16-16.30. Aamukahvia tarjotaan 8.30 eteenpäin.

Koulutuksen sisältö

Tietosuoja-asetuksen taustaa

Tietosuojan liittyvät peruskäsitteet

– Mitä on tietosuoja
– Henkilötieto
– Henkilörekisteri
– Rekisteröity
– Rekisterin pitäjä
– Tietosuojavastaava
– Tietosuojaviranomainen
– Profilointi jne

Tietosuoja standardien valossa

Muutokset prosesseihin ja tekniikkaan

Rekisterinpitäjän ja tiedon käsittelijän velvollisuudet

Rekisteröidyn oikeudet

Tiedon luokittelu ja luokitellun tiedon käsittely

– Käsittelyn periaatteita

Tietosuojavastaavan tehtävät

Tietosuoja on riskien hallintaa

– Riskiarvioinnin työkalu
– Riskienhallinnan prosessit
– Riskirekisterin laatiminen

Tietojen siirtäminen

Asiakasrajapinnassa käsiteltävä henkilötieto

– Rekisteriseloste
– Opastus ja koulutus

Tietojärjestelmät ja henkilötiedot

– Lokitiedot
– Pääsynhallinta
– Sovelluksien turvallisuus
– Tietovarannot
– Mitä tietosuoja edellyttää järjestelmiltä?
– Tietovirtakuvaukset
– Järjestelmien väliset riippuvuudet

Tietosuoja ja hankinnat

Kenellä on vastuu tietosuojasta?

Tietosuojaloukkauksista ilmoittaminen

– Viranomaiselle
– Rekisteröidylle

Sanktiot rikkeistä

Tietosuojan huoneentaulut

Välittömät toimenpiteet ja tarkastukset

—————————-

Koulutuspaikka:
Tieturi Oy, Mannerheimintie 15, 00260 Helsinki

Ajankohta:
23.05.2019

Hinta:
850 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Alle 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksusta 50 %. Alle 7 päivää ennen koulutusta tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun täysimääräisenä. Mikäli et saavu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun ja mahdolliset jo tilatut testit.
Pidätämme oikeuden muutoksiin kansainvälisten koulutuskumppaniemme koulutuksiin. Näiden koulutusten osalta olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisesi jälkeen.