KurssitNyt järjestää nyt koulutuksen:

Tiiminvetäjän työkalut konfliktinhallintaan (2x 1/2 pv)

”Älä jarruta. Nosta kytkintä!”

Puutu rohkeasti konfliktiin. Anna palaute kuin palaute onnistuneesti.


Onko työilmapiiri kireä ja konflikteja syntyy? Mitä tehdä, kun kommunikointi tökkii ja tiimivetäminen tai -valmentaminen on todella hankalaa?

”Kehittävän palautteen antaminen on tosi vaikeaa! En pysty antamaan sitä ilman jännittämistä. En ehkä annakaan palautetta vaan odotan, että joku muu puutuu asiaan. En yksinkertaisesti pysty kehittävän palautteen antoon. Motivoivan palautteen antaminen kyllä hoituu!

Tämän lisäksi työympäristössä on vaikeita henkilöitä, jotka suhtautuvat asioihin kyynisesti ja puhuvat toisista negatiivisesti selän takana. Ihan pulssi nousee, kun pitäisi pystyä hoitamaan tilanne.

Haluaisin tiimini puhaltavan yhteen hiilen, mutta miten saan kaikki sen jäsenet ”samalle viivalle” asenteen suhteen? Tuntuu siltä, että tarvitsen lisää taitoja ja työkaluja lähiesimiehen ja tiimivetäjän työhön!”

Onko tuttua?

Olemme alttiita tunteita herättävälle ilmapiirille. Loppujen lopuksi valitsemme työpaikan ja tiimin tunteella. Tunne on myös ratkaiseva tekijä, kun tarkastellaan, kuinka kauan viihdymme työpaikassa tai tiimissä. Tiiminvetäjän tulee tiedostaa ja tunnistaa erilaiset tilanteet ja niiden hyödyt sekä haitat saavuttaakseen halutun lopputuloksen.

Jos haluat kehittää taitojasi tiiminvetäjänä ja saada käyttöösi konfliktinhallinta- ja palautetyökaluja, niin tämä on oikea kurssi sinulle. Lähde mukaan kehittymään ja kasvamaan niin ihmisenä kuin organisaationa.


Kenelle
Tiiminvetäjän työkalut konfliktinhallintaan -koulutus on suunnattu uusille tiiminvetäjille ja -valmentajille sekä esimiestyön alkuvaiheessa oleville henkilöille.


Opetusmenetelmät ja tavoite
Tiiminvetäjän työkalut konfliktinhallintaan -valmennukseen sisältyy luento-opetusta, ryhmätöitä, toimintaharjoituksia ja keskusteluja.

Ensimmäisen päivän aikana saat perusvalmiudet konfliktitilanteen tunnistamiseen, sen aiheuttajiin ja siihen puuttumiseen. Toisena päivänä saat työkaluja palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen. Tilanteita pohdimme myös etätyöskentelyn näkökulmasta.


Ennakkotehtävä
Saat kyselylomakkeen ja sähköpostia ennen koulutusta.


Miksi
Yritykset ja tiimit, jotka haluavat pysyä kilpailukykyisinä nykypäivän liiketoimintaympäristössä, ovat ymmärtäneet tehokkaan tiimityön tarpeellisuuden. Tiimin jäsenten kykyjen parantaminen johtaa virheiden ja konfliktien vähenemiseen sekä tuottavuuden lisääntymiseen. Tämä parantaa asiakaspalvelua, kannattavuutta sekä tiimin jäsenten tyytyväisyyttä.

Yksi tehokkaan tiiminvetäjän tärkeimmistä taidoista on ehdottomasti palautteen vastaanottaminen ja antaminen. Maailmanlaajuisesti tämä koetaan kuitenkin vaikeana. Miksi näin? Usein taustalla ovat puuttuvat käsittelytaidot.

Kyky antaa tehokasta ja rehellistä palautetta on ratkaiseva taito yksilöiden ja tiimien kehityksessä. Sekä motivoivan että kehittävän palautteen antaminen voi johtaa parempaan suorituskykyyn, mutta vain asianmukaisesti annettuna. Yhtä tärkeää on myös kyky vastaanottaa palautetta. Suorituskykyä voidaan parantaa vain, jos palaute hyväksytään ja sen perusteella toimitaan.


Kouluttaja
Tea Nevala on henkilöstöratkaisujen, tiimityöskentelyn kehittämisen ja vuorovaikutuksen asiantuntija
Tea Nevala, TN Training Consultant.
Koulutuskonsultti Tea Nevala on sertifioitu kouluttaja, joka on toiminut kouluttajana jo vuosituhannen vaihteesta saakka. Hän on myös ilmailualan ammattilainen, jonka kansainvälinen ilmailu-ura alkoi 1990.
Erityisosaaminen: henkilöstöratkaisut, tiimityö, ilmapiiri, viestintä, vuorovaikutus ja liiketoiminnan kehittäminen.
”Pyrin kursseillani luomaan sinulle kokemuksen, joka ylittää odotukset, ja tarjoamaan tukeani ja osaamistani koko kehitysprosessin aikana.”

Palautetta aiemmista koulutuksista:
– ”Tea koulutti hyvin käytännönläheisesti, mikä auttoi itseä miettimään konkreettisesti tilanteita omassa työssä. Koulutus myös vastasi kuvausta ja odotuksiani.”
– ”Koulutuksen anti oli hyvä ja opettavainen.”
– ”Tea oli ihanan inspiroiva ja aurinkoinen! Materiaalit olivat selkeät ja niihin on helppo palata itsenäisesti.”
– ”Kouluttaja tietää mistä puhuu. Erinomainen tietämys ja kokemus.”
– ”Valmentaja piti ryhmän hereillä. Olen oppinut enemmän kuin missään muussa koulutuksessa, johon olen aiemmin osallistunut.”
– ”Kouluttajalla on laaja kokemus, hän kuuntelee aina kurssilaisten ajatuksia ja vastaa kysymyksiin objektiivisilla esimerkeillä.”


OHJELMA

9.3. ja 16.3.2022

08:45 Zoom-tapahtuma avautuu, yhteyksien tarkistus ja ilmoittautuminen
09:00 Koulutus alkaa
– Pidämme taukoja.
12:00 Koulutus päättyy

Konfliktinratkaisutaidot
– Mikä aiheuttaa konfliktin? Milloin puutun konfliktiin?
– Miten hallitsen haastavan tilanteen?
– Konfliktinhallintatyylit.
– Käytös- ja asennemallit.
– Kommunikaatio ja sen mukauttaminen.

Palaute ja palautemallit
– Miksi ja milloin annan palautetta?
– Minkälaista palautetta on olemassa?
– Palautemallit.
– Palautteen antaminen ja vastaanottaminen. ”Koppi vai huti”?
– Vaikeiden ihmisten ja tilanteiden käsittely ja palautteen antaminen.


Koulutuspaikka:
Verkkokoulutus Zoom-alustalla. Saat tarkemmat ohjeet sähköpostiisi osallistumisinfossa ennen koulutusta.

Ajankohta:
1.osa ke 9.3.2022 klo 9-12
2.osa ke 16.3.2022 klo 9-12

Hinta:
597 euroa /hlö + alv 24 %.

Ryhmäetuhinta:
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 557 euroa /hlö + alv 24 %,
kolme tai useampia osallistujia: 497 euroa /hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.