fbpx
Tilaajan suunnitteluvastuu (2 h)
Edita järjestää nyt koulutuksen:

Tilaajan suunnitteluvastuu (2 h)

290 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

13.09.2023, Webinaari , Webinaari 13 syyskuun, 2023 Sampo Korppoo

Johtaminen ja esihenkilotaidot , Rakentaminen

Mitä tilaajan suunnitteluvastuu pitää sisällään ja millaisia vastuita myötävaikutusvelvollisuuden laiminlyöntiin liittyy? Missä määrin urakoitsijan tulee havaita suunnitelmissa olevia ristiriitoja tai puutteita?

Rakennusurakka perustuu tiettyihin lähtötietoihin ja suunnitelmiin. Tyypillisesti suunnitteluvastuu kuuluu tilaajalle, jonka suunnitelmat ja selvitykset toimivat lähtökohtana rakennushankkeen toteuttamiselle. Aina kaikkea suunnittelutyötä ei kuitenkaan saada valmiiksi urakkasopimuksen tekohetkellä, vaan toteutuksen suunnittelua jatketaan hankkeen eri vaiheissa.

Tämä koulutus auttaa kiinnittämään huomiota tärkeimpiin tilaajan velvoitteisiin ja selventää rakennusurakkasopimukseen kuuluvien suoritusten ja lisä- ja muutostöiden eroa. Aihetta käydään myös läpi rakennusurakan yleisten YSE 1998 -ehtojen näkökulmasta. Koulutus antaa konkreettisia työkaluja tilaajan suunnitteluvastuuseen liittyvien tulkintakysymysten ratkaisemiseksi.

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:
– Miten tilaajan suunnitteluvastuu vaikuttaa sopimuksen mukaiseen työtulokseen?
– Mitä YSE-ehtojen 8 §:n mukainen tilaajan myötävaikutusvelvollisuus pitää sisällään, ja millaisia vastuita velvollisuuden laiminlyöntiin liittyy?
– Miten YSE 8 §:n mukaisia vahingonkorvausvaatimuksia ja lisäaikavaatimuksia arvioidaan?
– Mikä on suunnitelma-aikataulun merkitys ja miten suunnitelmapuutteista tulee reklamoida?
– Missä määrin urakoitsijan tulee havaita suunnitelmien ristiriitoja tai puutteita ja miten urakoitsijalle voi siirtyä osavastuu suunnitelmien puutteista?

Tämä webinaari on osa Rakennusjuridiikan webinaarisarjaa, voit osallistua tähän yksittäiseen webinaarikoulutukseen tai edullisesti koko sarjaan.


Kenelle?
– Asianajajille ja muille juristeille
– Rakennuttajille
– Urakoitsijoille
– Rakennusyritysten työnjohdolle ja johtohenkilöille
– Rakennusalan konsulteille


Kouluttajat:
Ville Laine
, asianajaja, osakas, OTL, Properta Asianajotoimisto Oy
Asianajaja Ville Laineella on yli 15 vuoden kokemus rakennushankkeiden sopimusasioista ja rakennushankkeisiin liittyvästä riidanratkaisusta. Tyypillisesti Ville avustaa sekä tilaajia että urakoitsijoita erilaisissa virheisiin, viivästyksiin sekä lisä- ja muutostöihin liittyvissä urakkariidoissa tai konsulttitoiminnan yleisiin sopimusehtoihin (KSE) liittyvissä riitatilanteissa. Ville on julkaissut useita alaansa liittyviä teoksia ja artikkeleita sekä luennoi säännöllisesti eri järjestöjen tilaisuuksissa.

Johan Appelqvist, DI, operatiivinen johtaja, Fimpec PMO Oy
Johan Appelqvistilla on 20 vuoden kansainvälinen kokemus vaativien rakennushankkeiden ajanhallinnasta ja optimoinnista, sekä 15 vuoden kokemus tietomallien käytöstä rakennushankkeiden suunnittelussa ja tuotannonohjauksessa. Johan on tunnettu luennoitsija ja kouluttaja aikataulusuunnittelun ja -ohjauksen, tietomallintamisen ja LEAN menetelmien hyödyntämisessä rakennushankkeiden ohjauksessa. Hän on uransa aikana konsultoinut yli 50 rakennusyrityksen muutosprosessia ympäri maailmaa. Viime vuosien aikana Johanin on toiminut asiantuntijana usean urakkariidan selvittelyssä sekä Suomessa ja Ruotsissa.OHJELMA

09.00 Tervetuloa Editan koulutukseen!

09.05 Tilaajan suunnitteluvastuu ja myötävaikutusvelvollisuus

10.20 3D-mallintaminen suunnitelmapuutteisiin liittyvien riitojen ratkaisussa

11.00 Webinaari päättyy


Koulutuspaikka:
Koulutus järjestetään verkossa

Ajankohta:
13.9.2023, klo 9:00-11:00

Hinta:
290 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.

Kun ilmoitat webinaariin useamman osallistujan samasta organisaatiosta, ovat voimassa seuraavat alennetut hinnat:

2-5 osallistujaa: 240 euroa + alv 24% / hlö
6-10 osallistujaa: 200 euroa + alv 24% / hlö

(Alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja