fbpx
Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO (2 pv)
Aalto EE järjestää nyt koulutuksen:

Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO (2 pv)

1 470 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

15.-16.01.2024, Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki Runeberginkatu 14-16, Helsinki 20 syyskuun, 2023 Sampo Korppoo

Johtaminen ja esimiestaidot , Toiminnan kehittäminen , Tuotanto

Uusin tieto ja työkalut tuotannonohjauksen kehittämiseen

Modernin yrityksen tuotannonohjauksessa tavoitellaan sekä asiakastyytyväisyyttä että tehokkuutta. Asiakasta palvellaan hyvällä toimitusvarmuudella ja lyhyellä toimitusajalla, tehokas tuotanto taas minimoi vaihto-omaisuuden ja optimoi kapasiteetin käyttöasteen.

Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO on tiivis tuotannonohjauskoulutus, jonka aikana tarkastelet monipuolisesti valmistavan yrityksen tuotantotoiminnan keskeisimpiä osa-alueita kuten tuotantostrategiaa, materiaalin ja kapasiteetin ohjausta, tuotantoa osana toimitusketjua sekä tuotannon mittaamista ja kehittämistä.

Koulutuksen jälkeen syvennät oppimaasi soveltavan harjoitustehtävän avulla, joka parhaimmillaan johtaa konkreettiisiin kehittämistoimenpiteisiin organisaatiossasi. Ohjelmatodistuksen lisäksi saat työstäsi henkilökohtaisen kirjallisen palautteen.

Edellisten ohjelmien osallistujat ovat syventäneet osaamistaan harjoitustehtävän avulla mm. näillä osa-alueilla:
– Varastonhallinta ja virtaus
– Läpäisyajat
– Tuotannon pullonkaulat
– S&OP
– Mittarit ja ennustaminen

Hyödyt
Tuotannonohjauksen peruskoulutus tarjoaa sinulle tiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä sekä auttaa hahmottamaan tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa. Koulutus on tehokas myös silloin, kun haluat kerrata ja päivittää tietojasi tuotannonohjauksen perusteista.

– Saat perustiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä
– Hahmotat tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa
– Opit, miten muut organisaatiot kohtaavat haasteet


Kenelle?
Koulutus on suunniteltu tuotannonsuunnittelijoille, tuotannon tiiminvetäjille ja tuotannon keskijohdolle, joilla ei ole teoreettisia tietoja tuotannonohjauksen perusteista tai jotka haluavat kerrata perusteet ja saada uusia ajattelumalleja.

Koulutuksesta on hyötyä myös tuotantoa läheisissä toiminnoissa (esim. tilaushallinto, osto, logistiikka) työskenteleville henkilöille.

Ohjelman käytyäsi hallitset tuotannonohjauksen perusteet ja voit jatkaa tietojesi ja taitojesi syventämistä Diploma in Operations Management -ohjelmassa.


Kouluttaja
TkL, CSCP Marja Blomqvist toimii itsenäisenä kouluttajana ja konsulttina. Hänellä on monen vuoden kokemus organisaatioiden kehitysprojektien tukemisesta sekä laaja koulutuskokemus avoimissa ja räätälöidyissä koulutuksissa. Blomqvistin koulutukset ja työpajat saavat jatkuvasti erinomaisia arvosanoja sekä kiitosta käytännön ja teorian ansiokkaasta yhdistämisestä, innostuneisuudesta ja asiantuntemuksesta. Blomqvist on toiminut vuodesta 2008 lähtien toisena pääkouluttajana Aalto PRO:n Starttipaketti lean-johtamiseen –koulutuksessa ja kouluttaa myös mm. Diploma in Operations Management -ohjelmassa. Hän on toteuttanut koulutuksia mm. Huslabille, Pohjois-Savon SOTE-piirille ja Uudenmaan Sairaalapesulalle. Blomqvist toimii tuntiopettajana ja tekee väitöstutkimusta Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella.

Edellisten ohjelmatoteutusten palautteesta poimittua:

”Hyvä, tiivis paketti. Käytiin perusteita kertauksena ja tuli myös paljon uutta asiaa. Huomasi kuinka oli tärkeä käydä perusteita uudelleen läpi vaikka ne olivat tiedossa. Työelämä antoi niihin uutta näkökulmaa opiskelijana opittuihin verrattuna.”

”Erittäin hyvät aiheet juuri tuotannon ohjaukseen liittyen. Koulutuksesta sai paljon hyötyä, jotka pystyy viemään oman tuotannon kehittämiseksi.”

”Marja oli innostava puhuja, joka osasi kertoa asiat selkeästi ja hyvillä esimerkeillä ymmärrettävään muotoon.”OHJELMA

Koulutuspäivät

15.1.2024
Tuotantostrategia, tuotantojärjestelmä ja tuotannon ohjattavuus
– Tuotanto osana yrityksen kilpailukykyä
– Tuotantoprosessi, tilauksen kohdennuspiste, imu- vs. työntöohjaus, bullet: tuotannon layout
– Miten voimme helpottaa tuotannon ohjaamista?

S&OP ja materiaalinohjaus
– Sales & Operations Planning – kysyntä ja tarjonta tasapainoon
– Materiaalitarpeiden määrittely ja nimikkeen ohjaustavat
– Varastojen hallinta


16.1.2024
Kapasiteetinohjaus
– Eri tuotantotyyppien haasteet kapasiteetinohjauksessa
– Karkeasuunnittelu ja hienokuormitus
– Kapeikkoajattelu

Tuotannon kehittäminen
– Nopeus ja virtaus
– Lean-ajattelu tuotannon kehittämisessä
– Suoritusten mittaaminen
– Systemaattinen kehittäminen ja jatkuva parantaminen


Koulutuspaikka:
Aalto-yliopisto Töölö, Runeberginkatu 14-16, 00100 Helsinki

Ajankohta:
15.–16.1.2024

Hinta:
1 470 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Mikäli Asiakas peruuttaa osallistumisensa valmennusohjelmaan 15-21 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 20 % Palvelun hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa 8-14 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 50 % Palvelun hinnasta. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai peruutusilmoitus jää kokonaan tekemättä, veloitetaan Asiakkaalta koko osallistumismaksu.

Ilmoittaudu ohjelmaan 18.12.2023 mennessä.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja