fbpx
Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO (2 pv)
Aalto PRO järjestää nyt koulutuksen:

Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO (2 pv)

1300 euroa /hlö + alv 24 %

1300 EUR

21.-22.01.2020, Helsinki Täsmentyy myöhemmin, Helsinki 6 tammikuun, 2021 Sampo Korppoo

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • "Koulutus sopii sekä aloittelevalle että jo kokeneemmalle tuotannonohjaajalle oman tietotaidon lisäämiseen.” - Erkki Pöhö, materiaalikoordinaattori, Sandvik Mining and Construction

  Tiedot ja työkalut tuotannon kehittämiseen

  Modernin yrityksen tuotannonohjauksessa tavoitteina ovat sekä asiakastyytyväisyys että tehokkuus. Asiakasta palvellaan hyvällä toimitusvarmuudella ja lyhyellä toimitusajalla, tehokas tuotanto puolestaan minimoi vaihto-omaisuuden ja optimoi kapasiteetin käyttöasteen.

  Turbo on kaksipäiväinen tuotannonohjauskoulutus. Kurssilla tarkastellaan monipuolisesti valmistavan yrityksen tuotantotoimintaa: tuotantostrategiat, materiaalin ja kapasiteetin ohjaus, tuotanto osana toimitusketjua sekä tuotannon mittaaminen ja kehittäminen.

  Kurssiin liittyy lähiopetuksen jälkeen harjoitus, jossa tavoitteena on syventää kurssin aikana opittua ainesta soveltamalla sitä joko omaan yritykseen tai kuvitteelliseen tilanteeseen. Omasta yrityksestä tehtävät työt johtavat parhaimmillaan konkreettisiin kehitysprojekteihin yrityksessä. Kurssitodistuksen ja arvosanan lisäksi osallistuja saa työstään henkilökohtaisen kirjallisen palautteen.

  Turbo 2017 -palautekysely
  Osallistujat ovat löytäneet koulutuksesta oppeja muun muassa seuraavien osa-alueiden ymmärtämiseen ja kehittämiseen:

  – Varastonhallinta ja virtaus
  – Läpäisyajat
  – Tuotannon pullonkaulat
  – S&OP
  – Mittarit ja ennustaminen

  Hyödyt
  Turbo tarjoaa perustiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä sekä auttaa hahmottamaan tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa. Turbo on tehokas myös silloin, kun haluat kerrata ja päivittää tietojasi tuotannonohjauksen perusteista.

  – Saat perustiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä
  – Hahmotat tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa
  – Opit, miten muut organisaatiot kohtaavat haasteet


  Kenelle?
  Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat tuotannonsuunnittelijat, tuotannon tiiminvetäjät ja tuotannon keskijohto, joilla ei ole teoreettisia tietoja tuotannonohjauksen perusteista tai jotka haluavat kerrata perusteet ja saada uusia ajattelumalleja. Koulutuksesta on hyötyä myös tuotantoa läheisissä toiminnoissa (esim. tilaushallinto, osto, logistiikka) työskenteleville henkilöille.

  Turbon käytyäsi hallitset tuotannonohjauksen perusteet ja voit jatkaa tietojesi ja taitojesi syventämistä Diploma in Operations Management -ohjelmassa.

  Kouluttaja:
  Marja Blomqvist
  , Tkl, CSCP
  kL, CSCP Marja Blomqvist toimii itsenäisenä kouluttajana ja konsulttina. Hänellä on monen vuoden kokemus organisaatioiden kehitysprojektien tukemisesta sekä laaja koulutuskokemus avoimissa ja räätälöidyissä koulutuksissa.

  Marjan koulutukset ja työpajat saavat jatkuvasti erinomaisia arvosanoja sekä kiitosta käytännön ja teorian ansiokkaasta yhdistämisestä, innostuneisuudesta ja asiantuntemuksesta. Marja on toiminut vuodesta 2008 lähtien toisena pääkouluttajana Aalto PRO:n Starttipaketti lean-johtamiseen –koulutuksessa ja kouluttaa myös mm. Diploma in Operations Management -ohjelmassa. Marja on toteuttanut koulutuksia mm. Huslabille, Pohjois-Savon SOTE-piirille ja Uudenmaan Sairaalapesulalle. Marja toimii tuntiopettajana ja tekee väitöstutkimusta Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella.

  Edellisten kurssien palautteesta poimittua:

  Teoria kohtasi käytännön, kouluttajan reaalimaailman kokemuspohja tuki/kyseenalaisti sopivasti ”mustavalkoisia” oppikirjoja.

  Parasta koulutuksessa oli luennoitsijan innostus, asiantuntemus ja työtapa, Marjaa olisi voinut kuunnella väsymättä ainakin kaksi päivää lisää.  OHJELMA

  Koulutuspäivät

  Päivä 1: Tuotannonohjausperiaatteet tuotantostrategiasta

  Tuotantostrategia, tuotantojärjestelmä ja tuotannon ohjattavuus

  – Tuotantostrategia – tuotanto osana yrityksen kilpailukykyä
  – Tuotantojärjestelmä – tuotantoprosessi, tilauksen kohdennuspiste, imu- vs. työntöohjaus, tuotannon layout
  – Tuotannon ohjattavuus – miten voimme helpottaa tuotannon ohjaamista?

  S&OP ja materiaalinohjaus
  – Sales & Operations Planning – kysyntä ja tarjonta tasapainoon
  – Materiaalitarpeiden määrittely ja nimikkeen ohjaustavat
  – Varastojen hallinta

  Päivä 2: Ohjauksesta tuotannon kehittämiseen

  Materiaalinohjaus

  Kapasiteetinohjaus
  – Eri tuotantotyyppien haasteet kapasiteetinohjauksessa
  – Karkeasuunnittelu ja hienokuormitus
  – Kapeikkoajattelu

  Tuotannon kehittäminen
  – Nopeus ja virtaus
  – Lean-ajattelu tuotannon kehittämisessä
  – Suoritusten mittaaminen
  – Systemaattinen kehittäminen ja jatkuva parantaminen


  Koulutuspaikka:
  Täsm. myöh. – Helsinki

  Ajankohta:
  21.-22.01.2020

  Hinta:
  1 300 euroa
  /hlö + alv 24 %.

  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Mikäli Asiakas peruuttaa osallistumisensa valmennusohjelmaan 15-21 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 20 % Palvelun hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa 8-14 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 50 % Palvelun hinnasta. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai peruutusilmoitus jää kokonaan tekemättä, veloitetaan Asiakkaalta koko osallistumismaksu.

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja