Edita järjestää nyt koulutuksen:

Uusi kaavoitus- ja rakentamislaki (1/2 pv)

Maankäyttö- ja rakennuslain pitkään valmisteltu uudistus eli uusi kaavoitus- ja rakentamislaki on valmistumassa. Hallituksen esityksen odotetaan etenevän lausunnoille loppukeväästä.
Mikä muuttuu uudistuksessa? Miten uudistukset vaikuttavat kuntiin, muihin maanomistajiin ja rakennuttajiin? Mikä muuttuu rakentamisen vastuissa? Miten ilmastotavoitteet otetaan huomioon rakentamisen lainsäädännön uudistamisessa?

Uusi kaavoitus- ja rakentamislaki -webinaarikoulutus käy dialogisella otteella läpi tärkeimmät uudistukset ja niiden vaikutukset. Webinaarin pääkouluttajana toimii talousoikeuden professori Ari Ekroos. Aiheesta hänen kanssaan keskustelevat ympäristöministeriön Rakennukset ja rakentaminen -yksikön päällikkö Kirsi Martinkauppi, RAKLIN yhdyskunta ja infra -yksikön johtaja Kimmo Kurunmäki ja Suomen kuntaliiton kehittämispäällikkö Anne Jarva.

Koulutus kuuluu Maankäytön webinaarisarjaan.

Osallistu edullisesti koko sarjaan tai valitse webinaareista itseäsi kiinnostavat.

Koulutus on suunnattu:
– ympäristöjuristeille
– maankäyttöpäälliköille
– ympäristöpuolen virkamiehille
– kuntapäättäjille
– ympäristö- ja rakentamispuolen asiantuntijoille laajasti.

Kouluttajat:
Ari Ekroos
, talousoikeuden professori, Insinööritieteiden korkeakoulu, talousoikeuden professori, Talousoikeus, Maankäyttötieteiden laitos
Ari Ekroos on osallistunut mm. maankäyttö- ja rakennuslain valmisteluun. Hänen tutkimusintressinsä ovat laajasti ympäristöoikeudellisia pitäen sisällään ainakin ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä koskevan lainsäädännön, luonnonsuojelulainsäädännön, maankäyttö- ja rakentamisen sääntelyn, vesioikeuden ja ilmastosääntelyn. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteenaan ovat nykyisin ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen liittyvä ympäristö- ja energiaoikeudellinen sääntely laajasti ymmärrettynä, jolloin siihen kuuluu ylikansallisen sääntelyn (ilmastonmuutossopimus/Kioto ja EU:n ilmastosääntely päästökauppoineen ja muine toimineen) ja ohjauksen lisäksi kansallinen lainsäädäntö mukaan lukien perinteinen ympäristöoikeudellinen normisto.

Kirsi Martinkauppi, ympäristöministeriön Rakennukset ja rakentaminen -yksikön päällikkö, ympäristöministeriö

Kimmo Kurunmäki, yhdyskunta ja infra -yksikön johtaja Kimmo Kurunmäki, RAKLI ry

Anne Jarva, Suomen kuntaliiton kehittämispäällikkö, Suomen Kuntaliitto ry

8.45 Webinaariympäristö avautuu

9.00 Tervetuloa

9.05 Kaavoitus- ja rakentamislaki – uudistuksen tavoitteet ja kulmakivet
Ari Ekroos, talousoikeuden professori, Aalto-yliopisto

9.15 Maankäytön suunnittelua koskevat muutokset. Miten uudistukset vaikuttavat kuntiin ja rakennuttajiin?
Ari Ekroos, talousoikeuden professori, Aalto-yliopisto, Anne Jarva, kehittämispäällikkö, maankäyttö ja kaavoitus, Suomen Kuntaliitto ry ja Kimmo Kurunmäki, yhdyskunta ja infra -yksikön johtaja, RAKLI

10.20 Tauko

10.30 Rakentamiseen liittyvät muutokset
Ari Ekroos, talousoikeuden professori, Aalto-yliopisto ja Kirsi Martinkauppi, hallitusneuvos, Rakennukset ja rakentaminen -yksikön päällikkö, ympäristöministeriö

11.20 Koonti

11.30 Koulutus päättyy

—————————-

Koulutus järjestetään verkossa

8.6.2022 9:00-11:30

Alennukset ja Edut:
– Edilexin käyttäjät: -15% koodilla EDILEX
– Creditan käyttäjät: -15% koodilla CREDITA
– Julkisen sektorin edustajat: -15% koodilla JULKINEN
– Lakimiesliiton jäsen: -20% koodilla LAKIMIESLIITTO

Kun ilmoitat webinaariin useamman osallistujan samasta organisaatiosta, ovat voimassa seuraavat alennetut hinnat:

2-5 osallistujaa: 210 euroa /hlö + alv 24 %.
6-10 osallistujaa: 190 euroa /hlö + alv 24 %.

Alennuskoodien alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

ILMOITTAUTUMINEN

(Toimi heti - paikkoja rajoitetusti!)

Kyllä, ilmoittaudun Uusi kaavoitus- ja rakentamislaki (1/2 pv) -koulutukseen 08.06.2022, Verkkokoulutus
Hlö(ä)