Koulutusvinkki järjestää nyt koulutuksen:

Vapauta äänesi (1 pv)

Toivottu uutuusvalmennus, joka vapauttaa äänesi!

Ääni lukossa ja puhe hukassa? Haluaisitko löytää oman persoonallisen äänesi, ja oppia käyttämään ääntä helposti ja vaivatta? Tässä valmennuksessa opit salaisuuksia, joita vain harvat äänenkäytön ammattilaiset tietävät.


Vapauta äänesi

Millainen on sinun äänesi? Oikealla äänenlaadulla tavoitat yleisön mielenkiinnon, saavutat sen luottamuksen ja saat sanomasi perille vaivatta. Heikko, ohut tai monotoninen ääni herättää kuulijoissa negatiivisia mielikuvia ja tunteita, kun taas miellyttävä, eloisa ja selkeä ääni antaa mielikuvan luotettavasta ja pätevästä henkilöstä.

Puhuminen ja laulaminen ovat vaativia, osin tahdosta riippumattomia fysiologisia ja psykologisia prosesseja. Niitä pidetään usein itsestäänselvyyksinä, lahjakkuutena tai etuoikeutena. Näin ei kuitenkaan ole. Äänentuottamista ja puhetaitoja voi kehittää. Myös sinä voit löytää oman persoonallisen äänesi ja saada ääneesi lisää sävyjä, energiaa, eloisuutta ja voimaa.

Mysteerinen “ääni”

Äänen alkulähde on sisällämme näkymättömissä, joten äänen tuottaminen – puhe, laulu yms. – on säilynyt mysteerinä vuosisatojen ajan. “Ääntöelimet” ovat kehittyneet alun perin ihmiskehon perustoimintoja varten, eli hengittämisen ja syömiseen. Vasta paljon myöhemmin kehittyivät ääni, puhe ja varsinainen kieli. Vaikka äänentuottamisen prosessi on monimutkainen, nykyään ymmärretään hyvin, miten ääni toimii fysiologisella tasolla. Tästä huolimatta vain harvat osaavat hyödyntää tietoa oman äänensä tuottamisessa. Haluatko sinä oppia nämä salaisuudet, jotka vain harvat äänenkäytön ammattilaiset tietävät?

Näin löydät persoonallisen äänesi

Valmennuksen avulla opit tiedostamaan äänen tuottamiseen vaikuttavat fysiologiset prosessit, joilla vaikutat oman äänesi tuotantoon. Optimaalinen äänenkäyttötaso saavutetaan oikealla äänihuulten korkeuden ja hengityksen tasapainolla. Tämän tavoittaminen ei vaadi erityislahjakkuutta: ääntä tuottavia lihaksia voi harjoittaa samoin kuin muitakin kehon lihaksia. Valmennus tarjoaa sinulle avaimet, joilla vapautat parhaan, persoonallisen äänesi lukkojen kahleista.

Koulutuksen hyödyt

– Löydät parhaan mahdollisen äänesi ja opit käyttämään ääntäsi optimaalisesti.
– Äänenkäytöstäsi tulee rikkaampaa, ja saat siihen lisää sävyjä, energiaa ja voimaa.
– Kommunikoit selkeämmin ja helpommin. Viestisi välittyy kuulijoille aiempaa tehokkaammin.
– Saat ratkaisuja ja keinoja äänenkäytön ongelmiin.
– Huomaat jatkossa äänen toimintaan ja puhe-elinten terveyteen vaikuttavat seikat.
– Tiedät enemmän ihmisäänen toiminnasta fysiologisella ja psykologisella tasolla.

Kenelle?

Koulutus sopii kaikille ääntä työvälineenä tai muuten arjessa käyttäville (poliitikot, johtajat, esimiehet, myyjät, asiakaspalvelijat, opettajat, esiintyjät, laulajat, näyttelijät toimittajat ym.) – kaikille äänen toiminnasta kiinnostuneille.

Asiantuntija

Maija Kaunismaa

Maija Kaunismaa (KM, kasvatustiede ja musiikkipedagogia) on säveltäjä, muusikko, laulaja ja äänenkäytön valmentaja. Kaunismaalla on arvostettu Estill Figure Professional (EFP) sertifikaatti Estill Voice Model -menetelmästä. Hän on myös Estill Master Teacher (EMT) Trainee, mentorinaan Estill CCI Mary McDonald Klimek Yhdysvalloista. Kaunismaa on toiminut ammattilaulajana eri puolilla maailmaa, esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa, ja toiminut taustalaulajana islantilaiselle popartistille Björkille.
Kaunismaa on toiminut säveltäjänä, sovittajana, kapellimestarina, musiikillisena johtajana ja esiintyjänä yli kolmessakymmenessä ammattilaisteatterituotannossa. Hän on säveltänyt musiikkia Suomen Kansallisteatterille, eri kaupunginteattereille, ammattilaisteattereille sekä omille yhtyeilleen. Oman sooloesityksensä “Kertomuksia Keittiöstä” Kaunismaa teki yhdessä käsikirjoittaja Sofi Oksasen kanssa Suomen Kansallisteatteriin vuonna 2011, ja julkaisi samanaikaisesti ensimmäinen sooloalbuminsa ”Liian lyhyt hame – Kertomuksia keittiöstä”. Äänenkäytön valmentajana Kaunismaalla on oma studio Helsingin Sörnäisissä. Lisätietoja www.maijakaunismaa.com

Oppilaspalautteita

“Maijan opetuksen avulla olen löytänyt oman ääneni. Olen siitä ikuisesti kiitollinen.”

“Maija. Sun seurassa inspiroituu aina ja kaikki tuntuu olevan mahdollista! Oot mahtava ja turvallinen ope, ja sun seurassa on mahtavaa löytää ja kasvaa! Tajuan aina sen, miten kaikki liittyy kaikkeen ja kaikki on yhtä. Kiitos!”

“Luottamus ja selkeä palaute ovat oman äänen kanssa työskennellessä valttia. Luottamus opettajaan ja opettajan luottamus oppilaaseen tuottaa pieniä ihmeitä. Hyvä palaute, ei siis pelkästään kehuminen vaan tarkka ja oivaltamiselle tilaa jättävä, vahvistaa oppimista. Maijalla on uskomaton taito luoda luottamuksen ilmapiiri, joka johtaa uskaltamiseen ja uusiin saavutuksiin. Käsittämätöntä, että reilusti viiskymppisenä tanttana voi lyödä maihin entiset pelot ja maneerit. Vaati kannustavan, lempeän, huiman tarkkanäköisen ja herkkäkorvaisen oppaan. Sellainen on Maija.”


OHJELMA

8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9:00 Äänen tuotanto puheessa
– Yleiskatsaus ääneen ja alan tutkimuksen historiaan

9:45 Miten ääni syntyy
– Kurkunpää tuottaa äänen

10:30 Miten ääni toimii
– Voima – lähde – suodatin

11:45 Lounas

12:30 Äänenkäytön harjoituksia

13:00 Ääni fysikaalisena ilmiönä
– Mistä ääni muodostuu
– Sävel ja yläsävelet
– Tilan vaikutus ääneen

14:00 Kahvi

14:15 Yläsävelet visuaalisesti ja auditiivisesti
– Videoesimerkkejä
– Yläsävelten kuunteluharjoitus

14:45 Harjoite: Voiceprint: näe oma äänesi

15.00 Äänen terveys
– Miten voit itse vaikuttaa äänen terveyteen
– Kysymykset ja vastaukset
– Loppuyhteenveto

16:00 Koulutus päättyy

_____________________

Koulutuspaikka:
Ravintola Savoy, Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki

Ajankohta:
Perjantai 31.05.2019 klo 9.00-16.00

Hinta:

Normaalihinta 697 euroa /hlö + alv 24 %.

Ryhmäetuhinnat:
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa /hlö + alv 24 %,
kolme tai useampia osallistujia: 597 euroa /hlö + alv 24 %.

Hinta sisältää valmennuksen lisäksi aamupalan, Savoyn keittiömestarin valitseman lounaan legendaarisessa Alvar Aallon suunnittelemassa ravintolasalissa 8. kerroksessa, iltapäivätarjoilut sekä koulutusmateriaalin.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.