fbpx
Venäjän viennin ja tuonnin käytännöt (1 pv)
Management Institute of Finland MIF järjestää nyt koulutuksen:

Venäjän viennin ja tuonnin käytännöt (1 pv)

EUR

02.12.2016, MIF, Helsinki Tammasaarenkatu 5, Helsinki 22 marraskuun, 2016 Sampo Korppoo

Kansainvälinen liiketoiminta

Toimitusten hoitaminen Venäjälle on haastavaa. Muuttuvat tullikäytännöt ja yllättävät viranomaisvaatimukset mm. sertifioinneissa muuttavat tilanteita nopeasti ja lisäävät kaupan vaativuutta. Kesken toimituksen asioiden muuttaminen on vaikeaa, joten on tärkeää tehdä asiat alusta lähtien mahdollisimman oikein.

Tämä koulutus keskittyy siihen, miten parhaiten varmistat toimitusaikataulujen pitämisen, toiminnan sujuvuuden ja kauppasuhteen säilymisen.

Koulutuspäivän aiheita ovat Venäjälle suuntautuvan kaupan prosessien hallinta ja dokumentointi, sertifiointi ja viranomaismääräykset. Painopisteenä Venäjän maahantuontitullaus, sitä koskevat määräykset ja asiakirjavaatimukset. Venäjän viennin ja tuonnin käytännöt koulutuspäivä keskittyy olennaisimpiin asioihin, joihin pitäisi varautua, jotta toimitukset Venäjälle sujuisivat hyvin, aiotussa aikataulussa ja ilman lisäkustannuksia.

Kouluttajina:
Senior Adviser Anne Alho, Tekes
Anne Alholla on vankka asiantuntijakokemus yritysten kansainvälistymisestä ja erityisesti Venäjän-kaupan logistiikasta, tullauksesta ja sertifioinnista. Hän on toiminut Venäjän-kaupan parissa yhteensä yli 25 vuotta, mm. Karelia Trade Oy:n vientiassistenttina ja huolintaliike John Nurminen Oy:n huolitsijana Vainikkalassa sekä erilaisissa yritysten kansainvälistymiseen ja Venäjän-kauppaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä. Hän on asiantuntijana kirjoittanut vienti- ja tuontitullauksesta Venäjän-kaupan oppaissa ja toiminut kouluttajana lukuisissa tullaus- ja logistiikkaseminaareissa.

Specialist Victoria Lindqvist, SGS Inspection Services Oy
Victoria Lindqvist on toiminut yli 10 vuotta SGS Inspection Services Oy:n palveluksessa vastaten erityisesti Venäjälle vaadittavista sertifikaateista ja muista asiakirjoista. Varsinaisen sertifiointiasiantuntijan työn ohella hän on pidetty Venäjän serfioinnin kouluttaja. Hän on myös kirjoittanut opasartikkeleita sertifioinnista.


SISÄLTÖ
Sertifiointivaatimukset Venäjällä

– Venäjällä vaadittavat tyypillisimmät asiakirjat, mm. pakolliset sertifikaatit
– Muut vaadittavat todistukset ja luvat
– Asiakirjojen käyttötarkoitukset niitä koskevat määräykset
– Miten ja miksi vientituotetta varten on hankittava sertifikaatteja, todistuksia ja muita viranomaisasiakirjoja
– Olennaisimmat muutokset serfioinnissa, mihin on erityisesti kiinnitettävä huomiota?

Tullaus Venäjän ja Suomen välillä
– Vientiprosessi
– tuonti Suomesta Venäjälle – miten vältän tullausongelmat rajalla?
– Mitä rajatullissa ja määrätullissa todella tapahtuu?
– Kriittisimmät tulliasiat, mihin suomalaisen viejän kiinnitettävä huomiota
– Käydään läpi vienti-/tuontitapahtuma prosessikuvausten avulla

Sertifiointiosuudessa tarkastellaan sekä Venäjän että Tulliliiton näkökulmasta vaadittavia tuotekohtaisia pakollisia vastaavuusasiakirjoja, todistuksia ja lupia sekä niitä koskevia määräyksiä ja käyttötarkoituksia. Lisäksi sertifiointiosuudessa selviää, miten ja miksi vientituotteita varten on hankittava sertifikaatteja tai muita Tulliliiton/Venäjän viranomaisten vaatimia tuotekohtaisia vastaavuusasiakirjoja.

Tullausosuudessa käsitellään vientiä ja tuontia Suomen ja Venäjän välillä. Sisällön pääpaino on tuonnissa Venäjälle, koska käytännön tullausongelmat kohdataan yleensä Venäjän puolella.

Päivän aikana keskustellaan mm. prosessikuvausten avulla siitä, mitä rajatullissa ja määrätullissa todellisuudessa tapahtuu ja mitkä ovat koko prosessin kannalta kriittisimmät asiat eli mihin suomalaisen viejän on erityisesti kiinnitettävä huomiota ja miten mahdollisia ongelmatilanteita voidaan välttää. Lisäksi tarkastellaan WTO-jäsenyyden vaikutuksia Venäjän tullimuodollisuuksiin.


Koulutuspaikka:
MIF, Tammasaarenkatu 5, 00180 Helsinki

Aika:
02.12.2016

Hinta:
650 eur (+ alv. 24 %). Hintaan sisältyy koulutuksen lisäksi materiaali sekä lounas ja kahvit koulutuspäivänä.

Perumisehdot:
Alle 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksusta 50 %. Alle 7 päivää ennen koulutusta tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun täysimääräisenä. Mikäli et saavu koulutukseen, veloitamme koko osallistumismaksun ja mahdolliset jo tilatut testit.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja