fbpx
Vuosilomalaki – lain tulkinta esimerkkilaskelmin (1/2 pv)
Ajantieto järjestää nyt koulutuksen:

Vuosilomalaki – lain tulkinta esimerkkilaskelmin (1/2 pv)

EUR

25.04.2017, Ajantieto Oy:n koulutustilat, Helsinki Jaakonkatu 3 B, 7 krs. (kamppi, Graniittitalo), Helsinki 20 maaliskuun, 2017 Sampo Korppoo

Lakitieto , Taloushallinto ja verotus

Vuosilomalain tulkinnasta vastaavat kuten HR-assistentit, palkanlaskijat, palkkahallinnon asiantuntijat ja työsuhdeasioista vastaavat.

Vuosilomalain muutos 1.4.2016 palauttaa työntekijän omavastuu lomalla sairastamiseen. Samalla vuosiloman ansaitseminen muuttuu perhevapaiden ajalta. Tunnetko muutosten sisällön ja tiedätkö, miten tämä muuttaa loman ansaintaa ja lomapalkan laskentaa?

Lakimuutos palautti vuosilomalakiin vuosiloman siirto-oikeuden omavastuupäivät, kun työntekijä sairastuu vuosilomallaan. Siirto-oikeuden ehdot eivät kuitenkaan ole samat kuin ennen edellistä muutosta voimassaolleet. Omavastuupäivistä huolimatta jokaiselle työntekijälle turvataan vähintään neljän viikon vuosiloma, jos vuosilomaa on ansaintavuodelta kertynyt vähintään 24 arkipäivää.

Vuosilomalakin on muuttunut myös siten, että vuosiloman kertymistä rajoitetaan kuuteen kuukauteen äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaan ajalta.  Mitä tämä tarkoittaa käytännössä palkanlaskennassa? Millaisia muutoksia on tehtävä tietojärjestelmiin? Mitä tulee tietää, kysyä jatkossa?

Asiantuntija:
Konsultti, DI Jukka Tiihonen, Palkkataito Oy

Jukka Tiihonen on toiminut eri teollisuusyrityksissä kehittämis- ja johtotehtävissä sekä palkkausasiantuntijana Teknologiateollisuus ry:ssä. Jukka on osallistunut noin 250 yrityksen palkkauksen kehittämiseen, pääasiassa tuotannon palkkausjärjestelmien ja vaativuudenmääritysjärjestelmien kehittämiseen. Käytännön näkökulman lisäksi Jukan osaamisaluetta ovat työsuhdeasioiden pykälät ja erityisosaamisena teknologiateollisuuden työehtosopimukset. Teknologiateollisuus ry:ssä Jukka on toiminut työsuhdeneuvonnassa sekä työehtosopimusneuvotteluissa.

Ohjelma kello 09.00 – 11.30
– Vuosilomalain muutos 1.4.2016: mikä muuttui?
– Loman ansainta ja työssäolon veroinen aika
– Loman ansainta perhevapaiden ajalta
– Loman antaminen
– Loman aikana sairastuminen, omavastuu
– Siirtymäsäännökset, milloin voimaan?
– Vaikutus lomapalkan laskentaan
– Vaikutus tietojärjestelmiin
– Esimerkkilaskelmia
– Kysymyksiä


Koulutuspaikka:
Ajantiedon koulutustilat, Kamppi Graniittitalo, Antinkatu 3 D 7.krs, 00100 Helsinki

Aika:
25.04.2017, kello 09.00 – 11.30

Hinta:
295 eur
+ alv 24 %.
Hinta sisältää koulutusmateriaalin ja tarjoilut.

Peruutusehdot:
Myöhemmin kuin kolme viikkoa ennen kurssia tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 75 eur + alv 24 %. Myöhemmin kuin viikko ennen kurssia tehdystä peruutuksesta tai peruuttamattomasta, käyttämättömästä kurssipaikasta veloitetaan koko hinta. Esteen sattuessa tilalle voidaan kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja