Edita järjestää nyt koulutuksen:

Whistleblowing-tutkinnan toteuttaminen käytännössä (2 h)

Miten tulisi toimia, jos pilliin puhalletaan? Miten whistleblowing-kanavaan tulleiden ilmoitusten käsittely ja esiselvitys tulisi toteuttaa? Miten toteuttaa tutkintaprosessi ammattimaisesti ja lain mukaisesti? Miten tietosuojanäkökohdat tulee huomioida ilmoitusten tutkinnassa? Mitkä ovat whistleblowing-tutkinnan yleisimmät sudenkuopat, ja kuinka ne taklataan?

Whistleblowing-sääntelyn myötä väärinkäytösten tutkintojen vaatimustaso kasvaa. Työnantajien tulee pystyä osoittamaan, että whistleblowing-kanavan kautta tulevat ilmoitukset on käsitelty lain mukaisella tavalla ja että ilmoittajaan ei ole kohdistettu kiellettyjä vastatoimia. Tutkintaprosessi ja sen dokumentointi on syytä toteuttaa erityisen huolellisesti. Parhaillaan hyvin suunniteltu ja toteutettu tutkintaprosessi antaa yrityksille mahdollisuuden löytää ja puuttua väärinkäytöksiin varhaisessa vaiheessa. Tässä ajankohtaisessa webinaarissa saat kattavan tietopaketin whistleblowing-tutkinnan onnistuneesta suorittamisesta.

Webinaari kuuluu Whistleblowing-webinaarisarjaan. Voit osallistua edullisesti koko webinaarisarjaan tai valita sinua kiinnostavan yksittäisen webinaarin.

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:
– Mitkä ovat whistleblowing-direktiivin lähtökohdat tutkinnan toteuttamiselle?
– Miten whistleblowing-kanavaan tulleiden ilmoitusten käsittely ja esiselvitys tulisi toteuttaa?
– Päätös tutkinnan aloittamisesta, mistä lähteä liikkeelle?
– Miten toteuttaa tutkintaprosessi ammattimaisesti ja lain mukaisesti?
– Miten tietosuojanäkökohdat tulee huomioida ilmoitusten tutkinnassa?
– Miten välttää whistleblowing-tutkinnan yleisimmät sudenkuopat?


Kenelle?
Yksityisen ja julkisen sektorin asiantuntijoille, esim.
– asianajajille ja muille juristeille
– compliance-ammattilaisille
– organisaatioiden johdolle sekä
– henkilöstöhallinnossa ja sisäisessä tarkastuksessa työskenteleville.


Kouluttajat
Viivi Lajunen
, Perustajaosakas, Tvenda Oy
Viivillä on yli 10 vuoden kokemus vaativista taloudellisista väärinkäytöstutkinnoista, vahinkolaskelmista, compliance-tarkastuksista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista, valtionavustusten tarkastamisesta sekä tilinpäätösten vääristelyyn liittyvistä tutkinnoista. Viivi on työskennellyt useissa kansainvälisissä projekteissa ja omaa kokemusta niin julkisen kuin yksityisen sektorin tarkastuksista Suomessa.

Tytti Saarinen, Perustajaosakas, Tvenda Oy
Tytillä on vahva kokemus erilaisten taloudellisten väärinkäytösten tutkimisesta, rahanpesututkinnoista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista, vahinkolaskelmista sekä talousraportoinnista. Hän on suorittanut Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS) sekä Certified Fraud Examiner (CFE) -tutkinnot. Tytti on toiminut asiantuntijatodistajana ja puhujana/kouluttajana eri alojen seminaareissa.

Hanna Salha, Legal Business Partner, Wiidare Oy
Salha on avustanut eri toimialoilla toimivia suomalaisia ja kansainvälisiä organisaatioita sekä julkishallinnon asiakkaita tietosuoja-asioissa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Salhalla on laaja kokemus tietosuojaan liittyvästä operatiivisesta työstä ja vaativista juridisista kysymyksistä. Hänellä on erityisosaamista myös tietoturvaan ja digitalisaatioon liittyvästä juridiikasta. Salha avustaa asiakkaita säännöllisesti mm. tietosuojakäytäntöjen suunnittelussa ja käyttöönotossa, dokumenttien laadinnassa ja sopimusneuvotteluissa, vaikutustenarvioinneissa, tietoturvaloukkaustilanteissa sekä viranomaismenettelyissä ja oikeudenkäynneissä. Salha on myös pidetty kouluttaja tietosuoja-asioissa.OHJELMA

09.00 Tervetuloa koulutukseen!

09.05 Whistleblowing-tutkinnan toteuttaminen käytännössä
– Direktiivin lähtökohdat.
– Ilmoituksen käsittely / esiselvitys päätöksenteon pohjana.
– Kuka käsittelee ja miten? Näkökulmia ilmoitusten ammattimaiseen käsittelyyn.
– Päätös tutkinnan aloittamisesta, mistä lähteä liikkeelle?
– Tutkintaprosessi.
– Yleisimmät sudenkuopat – tutkitaanko vai hutkitaanko?
– Onko kanavassa kyse vain kanavasta?

10.30 Miten tietosuojanäkökohdat tulee huomioida ilmoitusten tutkinnassa?

11.00 Webinaari päättyy

—————————-

Koulutuspaikka:
Koulutus järjestetään verkossa

Ajankohta:
2.11.2022, klo 09:00-11:00

Hinta:
250 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.

Kun ilmoitat webinaariin useamman osallistujan samasta organisaatiosta, ovat voimassa seuraavat alennetut hinnat:

2-5 osallistujaa: 210 euroa + alv 24% / hlö
6-10 osallistujaa: 190 euroa + alv 24% / hlö

(Alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.