Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Yhteiskehittäminen ja sen periaatteet – tuloksellinen co-creation kilpailuetuna (1 pv)

Co-creation osana palvelumuotoilun ja muotoiluajattelun ydintoimintoja

Haluatko tietää mitä yhteiskehittäminen oikeasti tarkoittaa ja miten toimia sen mukaisesti?

Tämän päivän kilpailutilanteessa organisaatioiden on yhä tärkeämpää ymmärtää syvällisesti asiakkaiden/ käyttäjien arvonmuodostusta ja suunnitella oma toimintansa tukemaan niitä.

Kilpailukyvyn säilyttämiseksi ei riitä, että asiantuntijat sisäisesti kehittävät tuotteita ja palveluja, vaan heidän tulee osata osallistaa kehittämisprosessiin monia toimijoita. Jos haluat ymmärtää paremmin asiakkaiden/ käyttäjien tarpeita sekä osallistaa heidät kehitysprosessiin mukaan, niin yhteiskehittämisen toimintamalli on loistava lähtökohta tälle toiminnalle.

”Badly managed co-creation process can lead to co-destruction.”


Kenelle

Koulutus sopii erinomaisesti asiantuntijoille ja johdolle – kaikille, jotka ovat mukana eri rooleissa organisaatioiden kehittämistoiminnassa. Tämän koulutuksen sisältö on ajankohtaista kaikille, joiden osaamisalueita ovat esim. Design Thinking ja Service Design.


 

Mitä saat 

Koulutuksen tuloksena saat realistisen käsityksen siitä, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja miten toimia sen mukaisesti. Saat valmiuden suunnitella yhteiskehittämisen projektin ja ymmärrät, mitä työkaluja on saatavilla. Huomaat myös, että yhteiskehittämisella sinulla on mahdollisuus saada uusia resursseja kehittämisprojekteihin. Osana muotoiluajattelua yhteiskehittäminen mahdollistaa toimintamallin, jossa kehittäminen lähtee aidosti asiakkaiden/ käyttäjien tarpeesta. Tuloksena organisaation toiminnan suunta kirkastuu ja kilpailukyky paranee.

Tehokas co-creation prosessi ei ainoastaan auta parantamaan kilpailukykyä, vaan myös motivoi henkilöstöä parempiin tuloksiin. Saat myös arvokasta tietoa siitä, mitä asiakkaasi oikeasti arvostavat.


Krista KeränenKouluttaja

Krista Keränen on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta aiheenaan palveluliiketoiminnan johtaminen, yhteiskehittäminen ja palvelumuotoilu. Hän on toiminut Laurea-ammattikorkeakoulussa mm. innovaatio- ja yrittäjyysjohtajana sekä vastannut palveluliiketoiminnan tutkimuksesta. Yrittäjänä hän on toiminut yli 20 vuotta. 

Vuonna 2013 Krista voitti eurooppalaisessa innovaatiokilpailussa Capacity Building-kategorian pääpalkinnon CoCo-työkalupakilla. CoCo-työkalupakki sisältää viisi työkalua, joista neljä ensimmäistä auttaa organisaatioita ymmärtämään, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja viides työkalu CoCo Cosmos on yhteiskehittämisen palvelumuotoilupeli. Kristan BOOST+INNO projekti Laureassa on myös valittu Service Design Award 2018 finalistiksi. Projekti toteutettiin yhteiskehittämisen ja palvelumuotoilun keinoin.

Kristalle on kertynyt kokemusta yli 300 koulutuksen/työpajan vetämisestä, joiden aiheita on ollut palveluliiketoiminnan kehittäminen, yhteiskehittäminen (co-creation), muotoiluajattelu (design thinking, service design) ja innovaatiot. Nykyisin Krista kouluttaa sekä konsultoi organisaatioita oman yrityksensä Vision Factory Oy:n kautta ja on mukana Laurean innovaatioprojekteissa sekä toimii kahden yrityksen hallituksessa.


Ohjelma

Koulutuspäivä on interaktiivinen ja osallistava.

Yhteiskehittämisen perusteet

  • Miksi yhteiskehittäminen on tärkeää
  • Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja mikä on oikeaa yhteiskehittämistä
  • Yhteiskehittämisen periaatteet
  • Yhteiskehittämisen prosessi

Opi yhteiskehittämään oikein

  • Millaisissa tilanteissa yhteiskehittäminen toimii
  • Yhteiskehittämisen työkaluja
  • Miten analysoin yhteiskehittämisen tuloksia

 Aikataulu

8.30                Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi
9.00                Koulutus alkaa
10.30-10.40   Tauko
11.30-12.15     Lounas
14.00              Iltapäiväkahvi
16.00              Koulutus päättyy


Koulutuspaikka: Royal at Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki

Ajankohta: 22.11.2018

Hinta: 597 euroa/hlö + alv 24 %. Sisältää materiaalin ja tarjoilun.

Ryhmäalennukset: (osallistujat samasta organisaatiosta) kaksi hlöä tai enemmän 557 euroa/hlö

Bonuksena osallistujat pääsevät testaamaan CoCo Cosmos palvelumuotoilu-peliä ja koulutuksen aikana jokainen osallistuja tekee myös CoCo Itsearvioinnin, jonka pohjalta voi analysoida oman organisaation mahdollisia kehittämistarpeita.


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.