Edita järjestää nyt koulutuksen:

Ympäristösääntely uudistuu -webinaari – mikä muuttuu? (2 h)

Päivitä tietosi ympäristösääntelyn ajankohtaisista uudistuksista! Tässä koulutuksessa ympäristöministeriön hallitusneuvos Oili Rahnasto ja EK:n johtava asiantuntija Satu Räsänen käyvät läpi tuoreita ja tulevia lakimuutoksia sekä niiden vaikutusta.

Ympäristölakeja uudistetaan – mikä muuttuu?

Ympäristöministeriön TOVA-lakihankkeen tavoitteena on hallita ympäristöriskejä entistä kattavammin, korvata ympäristövahinkoja ja turvata ennallistamistoimet tapauksissa, joissa vahingon aiheuttaja on maksukyvytön, tuntematon tai tavoittamattomissa. Hallituksen esitys tästä ympäristövahinkojen toissijaisia vastuujärjestelmiä koskevasta laista on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2022.

Tämän merkittävän muutoshankkeen lisäksi hallitusneuvos Oili Rahnasto ja ACTS:n johtava asiantuntija Satu Räsänen käyvät tässä koulutuksessa läpi ympäristönsuojelulakiin tulossa olevia uudistuksia, ympäristönsuojelulain vaikuttavuus- ja toimivuusarvioinnin kehittämistä sekä teollisuuspäästödirektiivin muuttamista. Muutosten toimeenpanon tueksi laaditaan myös oppaita.

Millaisia muutoksia ympäristösääntelyyn on tulossa? Miten ne vaikuttavat elinkeinoelämään ja muihin toimijoihin?

Tervetuloa päivittämään tietosi ja kuulemaan asiantuntijoiden näkemykset uudistuksista!

Kysy ennakkoon tai koulutuksen aikana!
Voit lähettää Editan kautta ennakkokysymyksiä kouluttajille. Webinaarin aikana voit esittää kouluttajille kysymyksiä ja kommentteja chatissa.

Koulutus kuuluu Ympäristöoikeuden webinaarisarjaan. Voit osallistua tähän yksittäiseen koulutukseen tai edullisesti koko sarjaan.


Kenelle?
Webinaari on suunnattu ympäristöoikeuteen erikoistuneille juristeille, ympäristöpäälliköille, ympäristöinsinööreille, ympäristöasioiden parissa työskenteleville virkamiehille ja muille ympäristöasioiden ja kiertotalouden parissa työskenteleville asiantuntijoille ja johtajille.


Kouluttajat:
Oili Rahnasto
, hallitusneuvos, ympäristöministeriö
Hallitusneuvos Oili Rahnasto toimii ympäristöministeriössä ympäristönsuojeluosastolla päästöt ja ympäristöriskit –yksikön päällikkönä. Yksikön tehtäväalaan kuuluu ympäristönsuojelulainsäädännön, ympäristöluvituksen ja valvonnan kehittäminen, teollisuuden ympäristönsuojelu ja ilmansuojelu sekä ympäristövastuisiin ja ympäristöriskien torjuntaan liittyviä asioita.

Satu Räsänen, johtava asiantuntija, ACTS
Satu Räsänen toimii konsulttiyhtiö ACTS:n ympäristölainsäädännöstä vastaavana johtavana asiantuntijana sekä yhtiön toimitusjohtajana. ACTS tarjoaa kotimaisen ja EU:n ympäristölainsäädännön ja -politiikan seurannan ja vaikutusarvioinnin palveluita yrityksille ja muille organisaatioille.Ennen ACTS:ia Satu Räsänen toimi pitkään lainvalmistelutehtävissä ympäristöministeriössä sekä yritysten ympäristölainsäädännöstä vastaavana johtavana asiantuntijana Elinkeinoelämän keskusliitto ry:ssä.OHJELMA

12.45 Webinaariympäristö avautuu

13.00 Tervetuloa koulutukseen!

13.05 Ympäristölainsäädännön ajankohtaiset uudistukset
– ympäristövahinkojen toissijaisia vastuujärjestelmiä koskeva uudistustyö (ns. TOVA-uudistus)
– ympäristönsuojelulain uudistukset
– ympäristönsuojelulain vaikuttavuus- ja toimivuusarviointi
– teollisuuspäästödirektiivin muuttaminen

15.00 Webinaarikoulutus päättyy

—————————-

Koulutuspaikka:
Koulutus järjestetään verkossa

Ajankohta:
31.5.2022, klo 13:00-15:00

Hinta:
250 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne, joka on osallistujien katsottavissa kuusi kuukautta koulutuksen jälkeen.

Kun ilmoitat webinaariin useamman osallistujan samasta organisaatiosta, ovat voimassa seuraavat alennetut hinnat:

2-5 osallistujaa: 210 euroa + alv 24% / hlö
6-10 osallistujaa: 190 euroa + alv 24% / hlö

(Alennus lasketaan 1 hlö perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.