Ratekoulutus järjestää nyt koulutuksen:

Yrityksen sopimukset kuntoon – Contract Managerin tietopaketti (2 pv)

Yrityksen sopimukset kuntoon – Contract Manager -koulutuksessa opit olennaiset asiat yritystoiminnan sopimuksista ja sopimusriskien hallinnasta.

Mitä saat?
– Koulutus tarjoaa runsaasti tietoa kotimaisten ja kansainvälisten sopimusten ehdoista ja tulkintaperiaatteista.
– Opit laatimaan hyviä sopimuksia ja valitsemaan oikeanlaisen strategian sopimusneuvotteluihin.
– Valmennamme sinua hallitsemaan yrityksen tärkeimmät sopimusasiat.
– Tavoitteena on näin auttaa yritystäsi menestymään hyvillä sopimusehdoilla ja välttämään sopimusriskejä.

Kaksipäiväisen koulutuksen ensimmäisenä päivänä käsitellään
– sopimuksen syntyminen ja sopimusten tulkintaperiaatteet,
– aie- ja esisopimukset,
– neuvotteluprosessi,
– myynti- ja ostosopimukset sekä
– IPR-oikeuksien suojaaminen sopimuksissa.

Toisena päivänä ohjelmassa on
– kansainvälisten sopimusten erityispiirteet,
– konsultti- ja suunnittelusopimukset ja niihin sovellettavat KSE-ehdot,
– sopimusriitojen ratkaisu sekä
– käytännön harjoitus erilaisista sopimustyypeistä.

Yrityksillä on usein puutteita sopimuskäytännöissä ja joskus yritys voi altistua jopa tiedostamatta merkittävillekin sopimusriskeille. Usein toimituksia ja yhteistyösuhteita hoidetaan suullisilla sopimuksilla, puutteellisilla kirjallisilla sopimuksilla tai sopimuksilla, jotka eivät ole harmoniassa sovellettavan lainsäädännön kanssa. Yrityksillä on yleensä tarvetta kehittää sopimuskäytäntöjä ja näin välttää liiketoimintaan liittyviä, usein merkittäviäkin sopimusriskejä.

Valmennus on käytännönläheinen ja se on tarkoitettu yritysten sopimusasioista vastaaville henkilöille kuten omistajayrittäjille, toimitusjohtajille, talousjohtajille ja myynti- ja ostotehtävissä toimiville henkilöille. Koulutus soveltuu sekä suurille että pienille yrityksille johdatuksena sopimusriskien hallintaan.

Tavoite
Valmennuksen tavoitteena on opastaa yrityksiä noudattamaan parempia sopimuskäytäntöjä ja välttämään tyypillisimpiä sopimusasioihin liittyviä riskejä ja ongelmatilanteita.

Kouluttajat

Asianajajat Petri Nevalainen ja Jukka Tanhuanpää työskentelevät päivittäin yritysten sopimusasioiden parissa.

Kouluttajina toimivat asianajaja, KTM Petri Nevalainen ja asianajaja Jukka Tanhuanpää Asianajotoimisto Applex Oy:stä. He työskentelevät päivittäin yritysten sopimusasioiden parissa.

Palautetta aikaisempien koulutusten osallistujilta:
– ”Sain paljon uusia ajatuksia, mitä tulee ottaa huomioon sopimuksissa. Kouluttajilla hyvä kokemus aiheesta ja riittävän laajalla perspektiivillä.”
– ”Kattava katsaus B2B-sopimuksiin sekä myyjän että ostajan kannalta, juristin näkökulmasta.”
– ”Koulutus ohjasi sopivasti arvioimaan oman työnantajan sopimuskäytäntöjä.”
– ”Koulutuksen anti oli erittäin hyvä. Oli tarve tämmöiselle.”

1.päivä

09:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09:30 Aloitus: ohjelman ja kouluttajan esittely

Sopimuksen syntyminen, sopimusriskien hallinta ja salassapitosopimus
– Sopimuksen syntyminen ja laatiminen
– Sopimuksen neuvotteluprosessi
– Sopimusten tulkintaperiaatteet
– Salassapitosopimukset osana neuvotteluprosessia
– Miten sopimusriskejä hallitaan?

10:45 Tauko

11:00 Sopimuksen syntyminen, sopimusriskien hallinta ja salassapitosopimus
– Sopimusten ehtoja:
toimitusehdot, sopimussakko, vastuunrajoitusehdot, kilpailukielto- ja salassapitoehdot
– Palvelumyynnin ja tavarakaupan erityispiirteet sopimuksissa

12:30 Lounas

13:15 Osto- ja myyntisopimukset ja yleiset sopimusehdot
– Osto- ja myyntisopimukset
– Yleiset osto- ja myyntiehdot

14:15 Kahvi

14:30 Aiesopimus ja esisopimus

15:00 IPR-oikeuksien suojaaminen sopimuksissa
– Immateriaalioikeudet sopimuksissa
– Miten suojata tehokkaasti immateriaalioikeuksia sopimusehdoilla

16:00 Koulutuksen ensimmäinen päivä päättyy
—-

2.päivä

08:30 Aamukahvi

09:00 Kansainväliset irtaimen kaupan sopimukset
– Kansainvälisten sopimusten erityispiirteet
– CISG – kansainvälinen kauppalaki ja sen soveltaminen
– Sovellettava laki
– Virhe- ja viivästysvastuut
– Vastuunrajoitukset

10:45 Sopimusriitojen ratkaisu kotimaisissa ja kansainvälisissä sopimuksissa
– Välimiesmenettely
– Tuomioiden täytäntöönpano

11:30 Lounas

12:15 Käytännön case-harjoituksia
– Perehdytään käytännön oikeustapauksiin ja tehdään case-harjoituksia, joissa sovelletaan koulutuksessa opittua

12:45 Konsultti- ja suunnittelusopimukset ja niihin liittyvät erityiskysymykset
– Yleiset sopimusehdot KSE 2013
– Virhe- ja viivästystilanteet
– Konsultin vastuukysymyksiä ja oikeustapauksia

14:00 Koulutus päättyy

——–
Covid-19 – tiedote
Toimimme vastuullisesti yhteistyössä koulutushotellien ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Noudatamme THL:n ja Valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Seuraamme tiiviisti tilannetta koskien lähikoulutuksia. Lähetämme lisätietoa käytännöistä asiakkaille koulutuspäivien osallistumisohjeessa. Tervetuloa koulutuksiin!
——–

Radisson Blu Royal Hotel, Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki
– Koulutus striimataan, mahdollisuus osallistua myös etänä.
Valitse ilmoittautuessasi osallistutko etänä vai lähikoulutukseen.

ke-to 21.-22.4.2021

/hlö + alv 24 %. Hintaan sisältyy koulutusmateriaali. Lähikoulutukseen sisältyy lisäksi lounas ja kahvit.

Ryhmäetuhinta:
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 1057 euroa /hlö + alv 24 %,
kolme tai useampia osallistujia: 997 euroa euroa /hlö + alv 24 %.

Myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistuja ei saavu koulutukseen, eikä osallistumista ole peruutettu, veloitamme koko koulutusmaksun. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle.