fbpx
Yrityksesi tulliasiat kuntoon muuttuvassa maailmassa (1/2 pv)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Yrityksesi tulliasiat kuntoon muuttuvassa maailmassa (1/2 pv)

550 euroa /hlö + alv 24 %

550 EUR

18.09.2024, Etäkoulutus , Etäkoulutus 7 kesäkuun, 2024 Sampo Korppoo

Taloushallinto ja verotus

Tulliasioiden hyvä hallinta on entistä olennaisempaa vientiä ja tuontia harjoittaville yrityksille mullistusten ravistelemassa maailmassa.

Ulkomaankauppaa harjoittavissa yrityksissä tulliasiat jäävät usein liian vähäiselle huomiolle. Tullimuodollisuuksien ulkoistus huolintaliikkeille tuudittaa yhä monet yritykset virheelliseen käsitykseen siitä, kuka tullauksen oikeellisuudesta ja tulliverotuksen optimoinnista viimekädessä vastaa. Tulliasioista vastaamaan joutuvat työntekijät saattavat tuntea myös epävarmuutta ja osaamisvajetta vaativien tulliasioiden edessä.

Tämä koulutus antaa vankat perusvalmiudet ymmärtää tulliasioita, niihin liittyviä vastuita ja mahdollisuuksia. Saat varmuutta tulliasioiden hoitamiseen, sekä vinkkejä kuinka viedä asiaa eteenpäin yrityksessä. Koulutuksessa saat myös neuvoja siihen, miten yrityksesi voi saavuttaa kustannussäästöjä maahantuonnin tullimaksuissa ja miten EU:n ulkopuolella oleva asiakkaasi voi saada yrityksesi valmistamille tuotteille edullisen tullikohtelun kotimaassaan vapaakauppasäännösten johdosta. Näköpiirissä on myös EU:n suuri tulliuudistus, josta on hyvä olla tietoinen jo tässä vaiheessa.

EU:n hiilirajajärjestelmä CBAM tuo velvoitteita tiettyjen tavararyhmien maahantuojille Saat myös katsauksen EU:n hiilitullijärjestelmään sekä neuvoja siihen, miten yrityksesi voi hoitaa CBAM-muodollisuudet jouhevasti.

Kouluttajana toimii tulliasiantuntija OTK Matti Alpua, joka kouluttaa tulliasiat selkokielellä niin, että kuulijat ymmärtävät ja rohkaistuvat avoimeen keskusteluun ja kysymään tulliasioista. Koulutus soveltuu kaikille tulliasioiden parissa kuten vientimyynnissä, ostotehtävissä, verotuksessa, logistiikassa ja taloushallinnossa työskenteleville henkilöille.

Kouluttaja:
Matti Alpua
, Tulli- ja valmisteveroasiantuntija
Tulliasiantuntija OTK Matti Alpua, kouluttaa tulliasiat selkokielellä niin, että kuulijat ymmärtävät ja rohkaistuvat avoimeen keskusteluun ja kysymään tulliasioista. Matilla on n. 25 vuoden kokemus tulli- ja valmisteveroasioista.


OHJELMA

• EU:n tullilainsäädännön suuntaviivat
• Tulli-ilmoitukset
• Maahantuontimenettelyt
• Tulliverotus (tullausarvo, alkuperäasiat, tariffi, arvonlisävero)
• Erityismenettelyt
• Vientimenettelyt
• Maahantuonnin arvonlisävero
• EU:n hiilitullijärjestelmä CBAM
• EU:n tullilainsäädännön kokonaisuudistus


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
18.9.2024, klo 9:00-13:00

Hinta:
550 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaalit sisältyvät hintaan.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja