Eventium järjestää nyt koulutuksen:

YSE, RYHT ja KSE – vastuut rakennushankkeen sopimusketjuissa (1 pv)

Urakoitsija, suunnittelija, tavarantoimittaja – mitä rakennusalan ammattilaisen tulee tietää? 

Tunnetko YSE1998-, KSE2013- ja RYHT 2000-ehtojen systematiikan ja vastuumekanismit riittävällä tavalla? Oletko varmistunut siitä, että rakennushankkeeseen liittyvät riskit on ymmärretty ja huomioitu oikein sopimuksissanne? Osaatko hahmottaa rakennushankkeeseen osallistuvien keskeiset roolit sekä hyödyt ja riskit vakiintuneiden yleisehtojen välillä? Mikä merkitys vastuunjaon kannalta on sillä, mitkä yleiset ehdot sopimukseen liitetään?

Rakennusalalla käytettävät sopimukset pohjautuvat voimakkaasti yleisiin sopimusehtoihin, jotka ovat vakiintuneet käytettäväksi vuosikymmenten aikana. Useimmin käytetyt yleiset sopimusehdot ovat YSE 1998 urakoitsijoille, KSE 2013 suunnittelijoille ja konsulteille sekä RYHT 2000 materiaalin- ja tavarantoimittajille. Kyseiset yleisehdot ovat pitkälti roolisidonnaisia, eivätkä läheskään yhteneviä esimerkiksi vastuunrajoitusmekanismeiltaan. Niitä ei voi vaikeuksitta käyttää ristiin. Huono tai epäselvä sopimus voi ääritilanteissa johtaa vastuuseen toisen sopimuskumppanin virheistä ilman mahdollisuutta vyöryttää vastuuta virheen tekijälle.

Tässä koulutuksessa sinun on mahdollista saada kattava käsitys siitä, mitä seikkoja sopimusoikeudellinen korvausvastuu kattaa ja minkä vuoksi rakennusalan riidat kulkevat yleensä sopimusketjuja pitkin. Lisäksi saat tietoa erilaisista mahdollisuuksista rajoittaa osapuolten vastuuta sekä tähän liittyvästä oikeuskäytännöstä. Koulutuksessa käsittelemme myös vastuun jakautumista tilanteessa, jossa osa sopimusketjun sopimuksista on solmittu käyttämällä eri yleisiä ehtoja kuin muut sopimukset.

Tule ottamaan rakennusalan sopimusten toimitus- ja vastuunjakomekanismit kerralla haltuun.


Kenelle:
Koulutus on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät rakennusalan sopimusten parissa. Koulutuksessa käsitellään asioita, joilla on merkitystä rakennusurakoitsijoille, rakennuttajille, suunnittelijoille, valvojille ja tavarantoimittajille.


Hyödyt:
Saat tietopaketin rakennusalan yleisimpiä sopimuksia koskevista riskeistä ja ratkaisuvaihtoehdoista, joista on hyötyä sopimusneuvotteluissa. Näkökulmana ovat oikeuskäytännöt sekä muut oikeuslähteet.


Kouluttajat: Asianajotoimisto-osakas, asianajaja, varatuomari Janne Haapakari ja osakas, asianajaja, varatuomari Mika Miesmäki Asianajotoimisto Applex Oy:stä
Kouluttajina toimivat osakas, asianajaja, varatuomari Janne Haapakari ja osakas, asianajaja, varatuomari Mika Miesmäki Asianajotoimisto Applex Oy:stä.

Jannella on erittäin kattava kokemus rakennusalalla toimivien yritysten avustamisesta sekä sopimusneuvotteluissa että riitatilanteissa. Janne on lisäksi kokenut rakennusalan asioiden asiantuntija ja kouluttaja.

Mikalla on vastaavasti vankka kokemus riidanratkaisumenettelyistä rakentamiseen liittyvissä oikeudenkäynneissä. Lisäksi Mika on avustanut useita rakennusalalla toimivia asiakkaitaan sopimusneuvotteluissa.

Vierailevana puhujana on lakiasiainjohtaja Panu Rainio Rudus Oy:stä. Panu Rainio toimii johtavan rakennusmateriaalitoimittajan lakiasiainjohtajana ja on työskennellyt myös vientiteollisuuden palveluksessa, insinööritoimistossa sekä asianajotehtävissä. Panu tuo vahvan käytännön näkökulman mukaan tähän koulutukseen.

Palautetta aiemmista koulutuksista:
”Kiitokset asiantuntevasta kurssista!”
”Jannella on selkeä ulosanti ja hyvä ammattitaito!”
”Syventävää tietoa sopimusjuridiikasta.”
”Ei kannata riidellä, sovi kaikki kirjallisesti etukäteen!”
”Hyvä tietopaketti! Ajankohtaista tietoa omiin tarpeisiin.”
”Hyvä yleiskuva sopimuksista!”
”Hyvä ja asiallinen kouluttaja, täydet pisteet!”


Ohjelma:

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.15 Yhteyksien tarkistus
9.30 Koulutus alkaa
10.30 – 10.45 Tauko
11.30 – 12.30 Lounastauko
14.15 – 14.30 Kahvitauko
15.30 Koulutus päättyy

– Päivän avaus ja ohjelman esittely

Rakennushankkeeseen osallistuvien rooleista
Vastuista ja vastuunrajoituksista sopimusketjussa yleisesti
– Sopimusoikeudellinen ja vahingonkorvauslain mukainen vastuu
– Välillinen ja välitön vahinko: mikä tämä on käytännössä?

Vastuunrajoitukset
– Vastuunrajoitustyypit
– Vastuunrajoituksista sopiminen
– Yleisten sopimusehtojen liittäminen osaksi sopimusta

YSE 1998 mukainen vastuu
YSE:n vastuunrajoitusmekanismit
– Sopimussakkojen käyttö urakkasopimuksissa
– Keskeistä oikeuskäytäntöä YSE-maailmasta

KSE 2013 mukainen vastuu
– KSE-ehtojen vastuunrajoitusten systematiikka
– Sopimussakot ja maksimivastuut
– Keskeistä oikeuskäytäntöä KSE:n osalta

RYHT 2000 mukainen vastuu
– RYHT-ehtojen vastuunrajoitusten systematiikka
– Toimittajan aseman suojaaminen RYHT-ehdoin,
– RYHT-ehtojen kipupisteet

RYHT ja YSE: yhteensovittamisen case-esimerkkejä
Loppukeskustelu


Osallistuminen etänä
Tämä koulutus striimataan eli tähän koulutukseen voit osallistua myös etänä. Saat käytännön lisätietoa ja linkit Osallistumisohjeessa, joka lähetetään sinulle sähköpostitse ennen koulutusta.


COVID-19 – tiedote.
Toimimme vastuullisesti yhteistyössä koulutushotellien ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Noudatamme THL:n ja Valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä. Seuraamme tiiviisti tilannetta koskien lähikoulutuksia.
Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Lähetämme lisätietoa käytännöistä asiakkaille koulutuspäivien osallistumisohjeessa.

Tervetuloa koulutuksiin!


Koulutuspaikka:
Radisson Blu Royal Hotel,
 Runeberginkatu 2, Helsinki
– Koulutus striimataan, mahdollisuus osallistua myös etänä
– Valitse ilmoittautuessasi osallistutko lähikoulutukseen vai etänä

Ajankohta:
24.11.2021 

Osallistumismaksu:
697 euroa 
/ hlö (+ alv 24%). Koulutus sisältää sähköisen materiaalin. Lähikoulutukseen sisältyy myös koulutuspäivän lounas ja kahvitarjoilut. Etäosallistujat saavat tallenteen joka on katsottavissa viikon ajan esteen sattuessa.

Ryhmäetuhinnat:
samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa:  657 euroa / hlö (+ alv 24%), kolme tai useampi osallistujaa:  597 euroa / hlö (+ alv 24%).

Bonus!
Ilmoittaudu 16.11.2021 mennessä, saat vapaavalintaisen webinaaritallenteen (arvo 97 euroa).  WebAkatemian lahjalinkki toimitetaan sähköpostiisi koulutuksen jälkeen.

TOIMI NYT !
Black Friday! Kaikki loppuvuoden koulutukset: Kaksi yhden hinnalla tai 100 euroa hinnasta pois. Paikkoja rajoitetusti. Vain uudet ilmoittautumiset koodilla Black Friday. Voimassa 29.11.2021 asti.


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.