Retoriikan kesäkoulu järjestää nyt koulutuksen:

Retoriikan kesäkoulu 2019 (3 pv)

Retoriikan kesäkoulu 2019 koostuu workshopeista Vanajanlinnassa 5. ja 6.6. sekä seminaarista Hämeenlinnan Verkatehtaalla 7.6. Voit osallistua workshoppeihin ja seminaariin myös erikseen.


Kriisien kiroukset ja kohujen kolaukset 05.06.2019

Tuliko kohu ja iskikö kriisi? Tässä työpajassa opit kaiken oleellisen kriisiviestinnästä: miten kohu syntyy, miksi se syntyy, mitä sille tehdään, kuka sen tekee, mikä kanava valitaan, mitkä roolit otetaan ja keitä aktivoidaan mukaan?

Keskitymme erityisesti maine-, media- ja somekohuihin, joita puretaan runsaasti auki keissi keissiltä. Teemme pikaharjoitteita ja keskustelemme paljon. Koko päivä on vuorovaikutteinen ja konkreettinen.


The Architecture of a Speech or Presentation 06.06.2019

Tämä päivän pituinen workshop tarjoaa osallistujille intensiivisen koulutuksen vaikuttavan ja vakuuttavan puheen tai presentaation laatimisista ja pitämisestä.

Euroopan kysytyimpiin puhekouluttajiin kuuluva John Zimmer avaa osallistujille vaikuttavan esiintymisen salat runsaiden esimerkkien, aktiivisten keskustelujen ja hauskojen harjoitusten avulla. Zimmerin workshopin jälkeen puhe- ja esiintymistaitosi nousevat uudelle tasolle ja voit hyödyntää oppimaasi kaikissa tulevissa esiintymistilanteissa. Workshopin kieli on englanti.


Vaikuta tai kuole 07.06.2019

Jos viestisi ei vakuuta ja vaikuta, ei hyödytä vaikka toitottaisit sitä megafonilla. Jos taas viestit vaikuttavasti, sinun ei tarvitse etsiä yleisöä vaan sinua halutaan kuunnella mielellään. Tämä pätee niin työpaikkoihin kuin politiikkaan, niin yrityselämään kuin kansalaistoimintaankin.

Retoriikan kesäkoulussa pureudutaan vaikuttamisen taitoihin monesta eri näkökulmasta. Miten sanat ja puheet vaikuttavat? Miten aivomme tulkitsee viestejä ja minkälaisia reaktioita ne synnyttävät? Mikä on vaikuttavan viestin resepti? Jos haluat vakuuttaa yleisösi ja muuttaa maailmaa, tarvitset vastauksia näihin kysymyksiin.


Kenelle?

– johtajat
– viestinnän ammattilaiset
– markkinoinnin ammattilaiset
– mainonnan ammattilaiset
– virkamiehet
– edunvalvonnan ammattilaiset
– konsultit
– yrittäjät


Puhujat

Katleena Kortesuo, kriisiviestijä

Katleena on Retoriikan kesäkoulun omaa kalustoa jo vuodesta 2012. Hänet tunnetaan Suomen kalleimpana siivoojana, joka luuttuaa pois mainesotkut ja mediapulautukset. Katleenan koulutukset – vaikka itse sanommekin – ovat hauskoja, tehokkaita ja aktivoivia. Jos osallistut etkä tykkää työpajasta, Katleena lupaa palauttaa sinulle takaisin osallistumismaksusi.

John Zimmer, puhujamestari

John Zimmer on yksi Euroopan kysytyimmistä puhekouluttajista. Alun perin Kanadasta kotoisin ja nykyään Sveitsissä asuva Zimmer teki pitkän uran WHO:n lakimiehenä kunnes siirtyi täysipäiväiseksi puhekouluttajaksi. Jo ennen tätä hänet tunnettiin mestaripuhujana: Zimmer on voittanut julkisen puhumisen Euroopan mestaruuden yhdeksän kertaa!

Zimmerin asiakkaisiin lukeutuvat Danone, Eni Suisse, Innosuisse, Kansainvälinen lentopalloliitto, Roche, WHO ja Zalando. Hän kouluttaa vaikuttavaa puhumista kolmessa eMBA-ohjelmassa Geneven ja Lausannen yliopistoissa sekä IESE Business School -opistossa. Uransa aikana Zimmer on puhunut tuhansille ihmisille yli 20 maassa viidellä mantereella.

Zimmer vieraili puhujana Retoriikan kesäkoulun seminaarissa 2014. Hänen puheenvuoronsa oli tuolloin tapahtuman suosituin. Nyt Retoriikan kesäkoulun osallistujilla on mahdollisuus tulla huippuluokan puhe- ja esiintymiskoulutukseen Vanajanlinnaan 5. ja 6.6., jossa Zimmer vetää kumpanakin päivänä saman workshopin The Architecture of a Speech or Presentation.

Tali Sharot, neurotieteilijä

Tali Sharot on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu neurotieteilijä. Hän on kognitiivisten neurotieteiden apulaisprofessori University College London -yliopistossa, Affective Brain Lab -tutkimusryhmän johtaja ja vieraileva professori MIT:ssa. Sharot’n tutkimuksissa yhdistyvät neurotiede, käyttäytymistaloustiede ja psykologia. Niistä avautuu mielenkiintoisia näköaloja siihen, miten tunteet vaikuttavat ihmisten uskomuksiin, valintoihin ja sosiaalisiin suhteisiin.

Suurelle yleisölle Sharot on kirjoittanut kaksi kirjaa: The Optimism Bias ja The Influential Mind. Jälkimmäinen kirja käsittelee sitä, mitkä ovat aivojen kannalta tehokkaimmat keinot saada ihmiset omaksumaan uusia ajatuksia (ja hylkäämään vanhoja).

Sharotin asiantuntemusta ovat käyttäneet monet mediat kuten CNN, MSNBC, The Science Channel ja BBC. Hän on ollut jo vuosien ajan erittäin suosittu puhuja; Sharot’n vuonna 2012 pitämä TED Talk -puhe on katsottu yli kaksi miljoonaa kertaa.

Luke Harding, tutkiva journalisti

Luke Harding on Guardian-lehden toimittaja ja tuottelias tietokirjailija. Hän on yksi maailman tunnetuimpia tutkivia journalisteja. Toimittajan työssään hän on raportoinut niin Delhistä, Berliinistä kuin Moskovastakin ja kirjoittanut juttuja Afghanistanin, Irakin, Libyan ja Syyrian sotatantereilta. Vuosina 2007-2011 Harding toimi Guardianin Moskovan toimiston johtajana, mutta isäntämaa Venäjä karkotti hänet helmikuussa 2011. Tapaus oli ensimmäinen laatuaan kylmän sodan jälkeen.

Moskovan vuodet ja siellä koettu ovat koulineet Hardingista Venäjä-tuntijan. Hänen uusin kirjansa Salajuoni (Into Kustannus 2017, engl. Collusion), selvittelee juurta jaksain Donald Trumpin vuosikymmeniä kestäneitä suhteita Venäjälle ja kytkee nämä havainnot USA:n presidentinvaaleihin.

Kirjassa syvennytään brittiläisen ex-agentti Christopher Steelen kuuluisaan raporttiin, josta paljastuu tietoja rahavirroista, kiinteistökaupoista, Miss Universum -kilpailusta, Venäjän mafiasta, rahanpesusta, tietomurroista ja vakoilusta.

Aiemmin Harding on kirjoittanut kirjoja myrkytetystä venäläisestä agentista Alexander Litvinenkosta, Edward Snowdenista ja kokemuksistaan Venäjän tiedustelupalvelujen painostuksesta.


Pacelle van Goethem, karismaguru

Pacelle van Goethem on hollantilainen kouluttaja, tutkija ja palkittu puhuja. Hän on maansa kysytyimpiä vaikuttamisviestinnän luennoitsijoita ja puhuu säännöllisesti seminaareissa eri puolilla Eurooppaa. Van Goethem on kouluttanut vaikuttamistaitoja maansa johtaville poliittisille päättäjille ja yritysjohtajille.

Alkuperäiseltä koulutukseltaan van Goethem on puheterapeutti, mutta on sittemmin erikoistunut psykologiaan ja joukkoviestintään. Hänen luentonsa karismasta ja vaikuttamisesta pohjautuvat havaintoihin, joita hän teki osallistuessaan Nijmegenin Radbour-yliopiston ja Groningenin yliopiston lääketieteen keskuksen tutkimusprojekteihin.OHJELMA

Kriisien kiroukset ja kohujen kolaukset 05.06.2019

Workshop alkaa ilmoittautumisella ja aamukahvilla, jota on tarjolla klo 8.30 alkaen. Työskentely alkaa klo 9.00 ja jatkuu klo 16.00 asti.

Mistä kriisi syntyy – ja miksi?

Kriisiviestinnän kompassi

Retoriikan kehät ja oma rooli

Median kanssa: lehti, tv vai radio?

Tunnista journalistin tarve

Some on avain kriisin ratkaisuun

Viisi tehokkainta työkalua kriisin ratkomiseen

—-

The Architecture of a Speech or Presentation 06.06.2019

Workshop alkaa ilmoittautumisella ja aamukahvilla, jota on tarjolla klo 8.30 alkaen. Työskentely alkaa klo 9.00 ja jatkuu klo 16.00 asti.

The ability to communicate one’s ideas in a manner that is clear, compelling and memorable is an important skill. It can mean the difference between business success or failure. This workshop will help participants build a speech or presentation from the ground up. Participants should come to the workshop with a speech or presentation in mind as it will be the basis for the work to be done.

Several topics would be covered including the following:

Preparation

– Understanding the speaking situation
– Defining the objective(s) for the speech
– Developing the key message(s)
– Thinking about the audience

Content

– Creating a compelling opening
– Building the proper structure for the presentation
– Aristotle’s pillars of rhetoric
– Enhancing the presentation with stories
– Creating a powerful conclusion

Slides

– Fundamental principles of good slide design

Delivery

– How to handle nerves and boost confidence
– Voice (rate, pitch, volume, pausing)
– Body language (movement, eyes, gestures)
– Participants will leave with a clear idea of the fundamentals of building a speech or presentation, a solid foundation for their particular speech or presentation and the motivation to improve their public speaking!

—-

Vaikuta tai kuole 07.06.2019

Seminaari alkaa ilmoittautumisella ja aamukahvilla, jota on tarjolla klo 8.45 alkaen. Työskentely alkaa klo 9.30 ja jatkuu klo 16.15 asti.

The logic of charisma: Cracking the magical code & tactics of world leaders
Pacelle van Goethem

Miten ääni vaikuttaa viestiisi?
Lauri Domnick

Kuinka jokainen voi osallistua tulevaisuuden rakentamiseen?
Timo Honkela

Collusion – secret meetings, dirty money and how Russia helped Donald Trump win
Luke Harding

Empatia, vuorovaikutus, ja ihmiskeskeinen työn tulevaisuus
Katri Saarikivi

The Influential Mind
Tali Sharot

—————————-

Koulutuspaikka:

Workshopit: Vanajanlinna, Vanajanlinnantie 485, Hämeenlinna

Seminaari: Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

Ajankohta:
05.-07.06.2019

Hinta:
1 600 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ilmoittautumisensa 21 päivän aikana ilmoittautumispäivästä alkaen. Perumisesta ei koidu asiakkaalle kuluja. Peruminen tulee ilmoittaa aina sähköpostitse. Perumiseksi ei katsota osallistumismaksun jättämistä maksamatta. Lisäehto: Peruutuksia ei oteta vastaan enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 30 päivää tai vähemmän.

Osallistumismaksun suorittamisen jälkeen osallistumisoikeuden saa kuluitta siirtää toiselle henkilölle. Siirtämisestä tulee ilmoittaa sähköpostilla. Osallistujaa ei voi vaihtaa enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 7 päivää tai vähemmän.

Pidätämme oikeuden siirtää tilaisuutta siitä riippumattomista yllättävistä ja pakottavista syistä. Myös samanlaisista syistä johtuvat yksittäiset muutokset puhujalistassa ja seminaarin aikataulussa ovat mahdollisia.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.